2. ledna 2014

Moje nej výrobky pro rok 2013

Všem přeji krásný vstup do roku 2014!

Jako první článek v novém roce jsem si pro vás připravila celkem tradiční sesumírování mých nejoblíbenějších výrobků pro rok předchozí, tedy 2013. Vybrala jsem opravdu jen ty výrobky, které mi učarovaly nebo se staly mými největšími pomocníky. Pro lepší přehlednost jsem je rozdělila do několika kategorií dle využití: péče o pleť a rty, štětce, make-up, oči, rty.


Kategorie A) Péče o pleť a rty


Zleva: Mixa hydratační pleťový krém pro citlivou pleť, Oriflame balzám na rty Lip spa therapy, Oriflame lesk/balzám Incredi balm, Oriflame balzám na rty Pure nature s aloe vera, Oriflame kelímek s vůní višní
Během roku 2013 jsem vyzkoušela poměrně dost pečující kosmetiky a to hlavně díky krabičkám Ladybox. Však také tento krém od Mixa je právě z Ladybox a jak vidíte, našel si cestu přímo k oblíbencům roku. Kromě tohoto krému jsem také hodně používala denní intenzivně hydratační krém Aqua-Rhythm od Oriflame, který je úžasný hlavně v létě, jelikož má gelovitou konzistenci a je velmi lehký.

Co se péče o rty týče jsem celkem ostuda, moc se o své rty nestarám, ale v kabelce jsem u sebe pořád nosila balzám Incredi balm, který dodává rtům i lehký lesk a během podzimu jsem přesedlala na bohatší Lip spa theraphy (mimochodem od katalogu 1 nabízí Oriflame tento balzám i v různých odstínech, nejenom transparentní) a oblíbence s Aloe vera z řady pure nature. Když už je opravdu nejhůře a rty jsem měla sušší než obvykle, použila jsem zázraný kelímek s vůní třešní. Vynikající je i jako bohatá péče přes noc.


Kategorie B) Štětce

Zleva: Real techniques Powder brush, Real techniques Expert Face brush, e.l.f. štětec na oči základní, e.l.f. štětec na oční stíny konturovací, e.l.f. štětec C na stíny, essence zkosený štětec na gelové linky
Rok 2013 v mém případě patřil vyloženě kosmetickým štětcům. Konečně jsem si totiž splnila jeden ze snů a koupila si štětce značky Real Techniques. Vždycky jsem si myslela, že ve štětcích zas takový rozdíl není, ale opak je pravdou a tyto dva nedám z ruky :) Jsou mí denní pomocníci, ten velký Powder brush mi koupil bratr během své stáže ve Velké Británii a Expert Face brush mám z moješminky.cz, kde také naleznete téměř kompletní nabídku štětců této značky. Nejsem si vědoma, zda tyto štětce nabízí i jiné české e-shopy, nicméně tento mám ozkoušený a ceny jsou téměř stejné jako při koupi stětců přímo na webu Real techniques či jejich překupníků v zahraničí.
Menší štětce na oči jsem vybrala podle toho, jak často jsem je používala a byla s nimi spokojená. Mé denní líčení do práce bylo během roku velmi jednoduché - světlý nude odstín na celé víčko, kontura tmavším odstínem a hnědé linky. Asi nejvíce jsem nadšená z extrémně levného zkoseného štětce z essence, který stojí cca 39,- a na gelové linky je zatím nejlepší, který jsem kdy měla (však už jsem si koupila druhý do zásoby :)).

Kategorie C) Make-up

Zleva: Catrice Infinite Matt up to 18h Make up, NYX korektor v kelímku
Make-upu jsem loni zrovna moc nedala, nějak jsem si zvykla jen po ránu nanést korektor na začervenalá místa, kruhy pod očima a různé pupínky, přepudrovat a jít. Když už jsem si dala práci s kompletním make-upem včetně podkladového krému, sáhla jsem nejčastěji po tento od Catrice, jelikož mi vyhovuje asi nejvíc ze všech, co mám. Krásně voní, dobře se roztírá do ztracena a při přepudrování vydrží velmi dlouho bez chyby.
Korektor od NYX jsem si oblíbila hned po prvním použití, jelikož je to přesně takový korektor, který mohu použít i místo podkladového krému. Díky krémové konzistenci po přepudrování vydrží celý den bezvadný a NYX ho prodávají hned v několika odstínech, takže si vybere každý.
Co se mi na fotografii této kategorie neobjevilo je pudr a to z toho důvodu, že jsem ho už chudáčka vypotřebovala a musela vyhodit. Jedná se o kompaktní pudr od Catrice a rozhodně si ho budu kupovat v nejbližší možné době, jelikož ani Oriflame Studio Artist kompaktní pudr není tak dobrý a přitom stojí skoro 2x tolik.

Kategorie D) Oční make-up

Zleva: Essence gelové linky, Oriflame mono oční stíny Pure Colour (odstín Earthy Brown), MUA Pearl oční stíny (odstín 1), Oriflame řasenka Revelation
Tak přesně takto prakticky vypadalo mé denní líčení během celého roku 2013 - velmi jednoduché, rychlé a přitom pěkné - na celé víčko světlý odstín MUA, kontura v záhybu oka za pomocí hnědého odstínu Oriflame, tenká linka černými gelovými linkami či černým očním stínem a řasenka. Opravdu to celé zabere cca 5 - 10 minut a jste připravení vyrazit ven :)

Kategorie E) rty

Zleva: Dermacol longlasting lipstick (odstín 07), Yves Rocher Grand Rouche (odstín 32), MeMeMe (odstín 07), Oriflame Lip Impact crayon (odstíny Vibrant Almond, Striking Rose, Intense Cherry)
Poslední kategorií jsou rtěnky s tužky na rty. Jak je vidět z fotografie, loni jsem se konečně trochu odvázala a nosila červené odstíny, rtěnka od Dermacol je klasická rudě červená, ta od Yves Rocher, kterou jsem našla opět v Ladybox, je tmavě červená a rtěnka od MeMeMe je úžasně elektrizující růžová, kterou jsem si troufla nosit v létě i v práci. Ke konci roku jsem čím dál více upřednostňovala tmavší odstín od Yves Rocher.
Rtěnky v tužce od Oriflame jsem do tohoto výběru zařadila i přesto, že na webu Oriflame nemají zrovna dobré hodnocení. Já jsem s nimi spokojena z toho důvodu, že rty pěkně zvláční a hlavně jsou rychlé a pohodlné na použití - nepotřebujete samostatnou tužku na rty.

A to byly všechny mé oblíbené výrobky za rok 2013, doufám, že se vám článek bude líbit a třeba mi napíšete vaše nejoblíbenější favority v oblasti kosmetiky a make-upu, ráda vyzkouším nové výrobky :)

Přeji co nejkrásnější a nejúspěšnější rok 2014!


2 komentáře :

  1. Krásné věcičky, štětce Real Techniques mám taky a kupovala jsem je na oficiálním českém eshopu www.real-techniques.com. JInak rtěnky od Dermacolu mám taky hrozně ráda:)
    Markéta

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)