28. února 2014

Naše dovolená - Český Krumlov, Zoo Hluboká nad Vltavou

Krásný pátek,

dnes je poslední únorový den a já bych se ráda s vámi podělila o pár fotografií z naší poslední víkendové dovolené, na které jsme byli společně s manželem od 23. do 25. února. Rozhodli jsme se strávit prodloužený víkend (nakonec to bylo z důvodu naplnění hotelu z neděle do úterý) v Českém Krumlově a užít si tak nejspíše poslední dovolenou na delší dobu, vzhledem k očekávanému přírůstku do rodiny začátkem dubna :)
Ačkoliv není momentálně hlavní turistická sezóna, velmi jsme si malebné středověké město užívali a věřím tomu, že k naší spokojenosti hodně přispělo to, že jsme se mohli procházet malými uličkami bez narážení do skupin turistů. Prakticky jsme tam byli jen my dva a pár menších skupinek japonských turistů :)







První oběd v Krumlově - kuřecí prso s hermelínem a brusinkami
A manžel se toho nebál a objednal si půlku kachny se zelím a knedlíkem :)
Druhý den jsme objevili zastrčenou středověkou krčmu a tam si dali naprosto skvělé pečená žebra a vepřové koleno

Ubytovali jsme se v apartmánech umístěných přímo v centru města nad muzeem Vltavínů, rozhodně můžeme rezidenci doporučit, personál je velmi přívětivý, snídaně jsou přiváženy na vozíčku až před pokoj a pokud jste milovníkem historie jako my s manželem, určitě si objednejte pokoj č. 2, historický apartmán pro dvě osoby. V případě, že vás bude více, nabízejí historický apartmán i pro 4 osoby. Více informací o ubytování naleznete na jejich webových stránkách zde.

V tomto domě se nachází Residence v muzeu Vltavínů






Kromě procházení se městskými uličkami jsme také navštívili nedalekou zříceninu hradu Dívčí Kámen, resp. vzhledem k tomu, že je to fyzicky poměrně náročné a já jsem momentálně v 36. týdnu těhotenství, nedošli jsme až k hradu, ale alespoň se prošli příjemnou přírodou a hrad shlédli z protější skály. Rozhodně plánujeme se tam vrátit a navštívit i hrad samotný :)



V pondělí, kdy byly zavřená muzea jsme se vydali do nedaleké Hluboké nad Vltavou a tam Zoo Ohrada. O našem projektu návštěvy všech zoologických parků v České republice jsem už jednou psala, momentálně nám zbývala právě Zoo Ohrada a Zoo Dvůr Králové. Jako každou zoo jsme si i tuto užili, musíme ji doporučit jakožto dobrou zoo pro rodiny s dětmi a klidně i kočárkem, všude jsou asfaltové cesty a žádné schody. Navíc velmi příjemná paní v pokladně ;)















V Krumlově samotném jsme navštívili muzeum tortury a muzeum voskových figur, obě muzea jsme si moc užili a manžel fotil jako o život :)












Suma sumárum jsme si dovolenou hrozně moc užili a rozhodně doporučujeme Český Krumlov a jeho okolí každému, kdo si chce odpočinout a přitom něco vidět. Rozhodně jsem velkým zastáncem dovolených v České republice, ačkoliv se mnou asi nebude spousta Čechů souhlasit, podle mě je u nás mnoho krásných míst, které stojí za vidění a je lepší něco na dovolené vidět, než se jen vypláznout na pláž a nechat se opékat sluníčkem ;)

 Krásný víkend přeji!

3 komentáře :

  1. Moc hezký :-) Český Krumlov je opravdu nádherný a bez hordy turistů musí být ještě lepší... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásný článek. Osobně mohu doporučit ještě v Krumlově muzeum Vltavínů -https://www.vltaviny.cz/. Takže mohu jedině doporučit. Zjistil jsem, že tam prodávají šperky zlaté i stříbrné a za bezkonkurenční ceny. Takže pokud chcete další zážitek v Krumlově, doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  3. Český Krumlov je opravdu nádherný a už se těším až tam znovu vyrazíme. Poprvé jsme se tam setkali i s manželem, takže mám k městu opravdu silný vztah. Teď nás tam však zajímala hlavně okolní příroda. Na dovolenou většinou jezdíme kempovat, když sbalíme veškeré vybavení na kempování a vyrážíme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)