25. března 2014

Polička na laky na nehty + můj toaletní stolek

Krásné úterní ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila vyloženě oddychový článek pro inspiraci a také protože jsem se chtěla trochu sobecky pochlubit, jak šikovného mám doma manžela :o) Udělal mi totiž poličku na všechny moje laky na nehty. Jelikož jsem si ji umístila do rohu mého toaletního stolku, rovnou jsem si říkala, že vám ukáži, jak vypadá (zatím) finální verze mého malého koutku krásy :)
Jak jste si určitě dokázali představit z mých článků a recenzí na různé odstíny laků na nehty, mám jich poměrně požehnaně. A taky že ano, sama jsem byla až šokovaná, jak moc velká straka v tomto ohledu jsem a kolik jsem těch odstínů už nasbírala :)
Abych začala poličkou - je dělaná jednoduše sešroubováním několika prkýnek, hloubka je 5 cm a výška jednotlivých poliček je 10 cm. Jelikož laky by neměly přijít do styku se slunečním světlem, je dobře, že jsem si ji nechala přidělat hned vedle okna do rohu, kam slunce během dne nesvítí. Navíc ty odstíny pěkně rozzářily jinak nudný roh pokoje :) 
Laky jsem rozdělila do několika skupin, úplně nahoře jsou nadlaky a podlaky, výživa na nehty a různé speciální nadlaky dodávající efekty. Do jednotlivých poliček jsem pak naskládala jednotlivé značky - v druhé řadě jsou Avon laky, ve třetí Catrice, ve čtvrté essence + s-he a v páté Oriflame a zbytek značek, od kterých mám zatím jen málo odstínů.
Myslím si, že tato polička může být inspirací pro některé z vás, kteří jste stejní "pacienti" na laky na nehty a máte jich doma spoustu. Takhle totiž máte nejlepší přehled o jednotlivých odstínech a můžete si tak jednoduše vybírat dle momentální nálady nebo potřeby bez nutnosti vytahovat jednotlivé laky z krabičky nebo šuplíku.

 Co se týče toaletního stolku jako takového - je to obyčejný psací stůl z obchodu Asko nábytek přestříkaný na černo, aby ladil se zbytkem nábytku v ložnici, pořizovací cena byla tuším 1000,- Kč. Na stolku mám opět doma dělanou dřevěnou krabici na líčení, které mám rozdělené v košících podle použití - na rty, pleť, oči a v posledních dvou jsou doplňky jako umělé řasy, lepidla na řasy, klestičky, nůžky, palety atd.

Novinkou je také doma dělaný věšák na náhrdelníky, který jsem udělala jednoduše z kousku prkýnka, nechala si vyvrtat díry a do nich zasadila klasické dřevěné kolíčky. Pokud byste chtěli být ještě vynalézavější, místo kolíčků můžete použít ozdobné háčky. Celké prkýnko jsem obalila černou fólií, která se dá zakoupit v obchodech jako je Bauhaus, Hornbach atd.

Zrcadlo je koupené na Aukru za cca 400,- Kč, má dvě postranní křídla, která můžete libovolně posouvat.

Jelikož jsem potřebovala zrcadlo posunout o trochu výše, abych se v něm viděla celá a ne jen polovinu hlavy, manžel mi na ně udělal velmi jednoduchou poličku o třech prkýnkách, kterou jsem si opět obalila černou lepicí fólií, aby ladila ke zbytku stolku. Na stolku je pak vidět klasické kosmetické zrcátko, jelikož jsem slepoň a bez brýlí bych se pořádně jen za pomocí velkého zrcadla nenalíčila :)


Na krabici s líčením mám kopii fotky mě a mé mámy, když jsem byla miminko, umělou orchidei (umělou kvůli kočkám) a krabičky s náramky a různými šperky.
Na zrcadle je také vidět připevněné světlo, jelikož je stůl v rohu místnosti, není tam večer a brzo ráno dostatek světla na líčení, proto jsem zvolila jednoduchou lampičku s klipsem, která se dá různě natáčet.


Ještě celkový pohled na stolek.


Hned vedle toaletního stolku máme černou komodu z IKEA (řada HEMNES, cena 2 490,- Kč) a na ní tři vonné svíčky a ručně dělaný stojan na náušnice, protože jak je vidět, jsem nejenom straka na laky na nehty, ale také na náušnice :) Takto je mám všechny pěkně na očích a ranní výběr je pak mnohem jednodušší.

To je pro dnešek vše, já doufám, že se vám budou fotografie líbit a že se třeba necháte inspirovat k něčemu podobnému :)

Mějte se krásně!

4 komentáře :

  1. Máš to fakt krásné! Něco mám doma podobné.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi opravdový pacient :-) Taková sbírka laků se jen tak nevidí. Ale vypadá to moc hezky :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné, máš šikovného manžela. Hledala jsem nějakou inspiraci, jak si ukládat laky na nehty a tvoje polička se mi jevila jako ta nejhezčí :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)