7. září 2014

DIY hrníček (tip na Vánoce? :))

Krásné dopoledne!

Dnes tu mám článek pro všechny šikovné (i méně šikovné :)) ručky. Převelice jednoduchý návod na DIY projekt, při kterém můžete udělat někomu blízkému (nebo klidně i sobě) velkou radost novým hrníčkem na kávu či čaj. Budete k tomu potřebovat pouze fix na porcelán (zakoupíte ve výtvarných potřebách), hrníček a svoji fantazii. Pokud si nejste jisti obrázkem, jaký na hrníček udělat, na internetu je plno inspirace na toto téma. Jako bonus vám sem pár na konec článku přihodím ;) Tento dáreček je ideální jako levnější varianta dárku na Vánoce, upřímně si myslím, že dárek vyrobený od srdce je 100x lepší jak kupovaná blbost, kterou jen založíte a nikdy si na ni nevzpomenete :) Je sice teprve začátek září, ale minimálně se můžete tímto článkem inspirovat :)

Co budete potřebovat:
- jakýkoliv porcelánový hrneček
- fix na porcelán (zakoupíte ve výtvarných potřebách)
- popř. obyčejnou měkkou tužku na předkreslení


Jak na to:

- Vyberete si obrázek či nápis, kterým chcete hrneček ozdobit a za pomocí obyčejné tužky (čím měkčí, tím lépe vám bude na porcelán psát) si přenesete obrázek na hrnek.


- Obtáhnete předmalovaný obrázek fixou na porcelán, necháte min. 4 hodiny schnout a poté necháte v troubě zapéct na 90 minut při teplotě 160°C 
(Může se lišit v závislosti na druhu fixy, ale na každé by to mělo být napsané, tak se raději řiďte podle návodu na fixe ;))


A je hotovo, já jsem vytvořila jeden hrneček s mým oblíbeným kocourkem z komiksu Simon's Cat a druhý jsem ozdobila "hejnem koček" podle inspirace na internetu.

Přední strana (tužka se dá poté jednoduše omýt vodou)

Zadní strana



Výrobce uvádí, že se prý dají takto ozdobené hrnky mýt v myčce i ohřívat v mikrovlnné troubě, já je pro jistotu budu umývat v ruce, aby mi dlouho vydržely :)

A nyní slibovaná inspirace a nápady z internetu:









Krásný den!

5 komentářů :

  1. Jéé, moc pěkné hrníčky :)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to opravdu hezky! :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou úžasné, jsi moc šikovná :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to moc hezky, kolik asi stojí ta fixa na porcelan ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cca 79,- korun, do té stovky by se dala sehnat snad i v kamenných obchodech ;)

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)