14. září 2014

Hrníčkový perník s kousky bílé čokolády

Krásné ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na nedělní dezert - klasický perník s malým vylepšením v podobě bílé čokolády. Použila jsem hrníčkový recept pro jeho jednoduchost, takže to zvládne opravdu každý i bez kuchyňské váhy.

Co budete potřebovat:
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 dl oleje (přibližně 2/3 hrnku)


Jak na to:

Do mísy dáme 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do perníku, lžičku sody bicarbony, 2 lžíce kakaa.

Pokračujeme a přidáme 2 vejce, 3 lžíce medu (sirupu nebo marmelády), 2 dcl oleje nebo použijeme jiný tuk, který máme doma. 

Do hrnku vlažného mléka nasypeme hrnek cukru a rozpustíme. Pozor, mléko nesmí být moc teplé. Vše zamícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš husté, můžeme přidat trochu vody.

A zde přichází to vylepšení - do těsta přimícháme nalámanou bílou čokoládu.


Hrníčkový perník pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi 35 minut (podle trouby) při teplotě 180°C. Hotový perník můžeme posypat mletým cukrem nebo potřít marmeládou.


A to je vše, žádná velká věda, v troubě perník můžete zkoušet tak, že do těsta zapíchnete párátko nebo špejli - pokud se na ní těsto ještě lepí, není hotové.

Přeji krásný den a dobrou chuť :)

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)