22. února 2015

10 tipů pro lakování nehtů

Krásné ráno!

Můj článek s deseti vychytávkami pro make-up a líčení měl poměrně úspěch, proto jsem se rozhodla udělat pokračování, tentokrát 10 tipů pro laková ní nehtů a jejich odlakování. Ti z vás, kteří můj blog sledují už delší dobu, vědí, že jsem lakový maniak a laků na nehty vlastním víc, než bych kdy dokázala vypotřebovat. Často tak hledám zajímavé tipy a triky jak na lakování, jak si dopomoci ke krásné manikúře, popř. nové a trendy styly lakování a zdobení nehtů. Pro vás jsem si nachystala 10 různých vychytávek a tipů, jak na nehty. Možná vám tak ušetřím čas či nervy při dalším zdobení nehtů ;)



1. 
Pokud se vám nalomil nehet a vy nechcete kvůli tomu stříhat všechny nehty, můžete si pomoci tímto jednoduchým trikem - Vezměte čajový sáček, odstřihněte malý kousíček, přilepte ho na nehet na prasklinu a znovu (klidně několikrát) přetřete lepidlem na nehty. Povrch po zaschnutí uhlaďte pilníkem a můžete nanést podkladový lak jako obvykle, po nanesení klasického laku není nic znát. A by máte nehet v pořádku do té doby, než prasklina odroste a vy si budete moci nehet odstřihnout.



2. 
Pokud se vám stává, že při lakování máte lak všude kolem nehtu, může vám pomoci nanést na okolí nehtu vazelínu a za její pomocí lak jednoduše odstraníte, aniž byste si jakkoliv porušili již nalakovaný nehet. Někde je dokonce uváděno před lakováním kůži kolem nehtu pokrýt klasickým lepidlem na papír (např. Herkules), nechat zaschnout a poté nanést lak. Po zaschnutí pak jednoduše vrstvu lepidla z kůže odstraníte včetně laku, který se vám na kůži dostal.




3.
Pokud toužíte po odlakovači v dózičce s houbičkou, které teď prodává hned několik firem, můžete si ho jednoduše udělat doma. Budete potřebovat dózu, houbičky a obyčejný odlakovač. Houbičky jednoduše nacpěte do dozy, nechte si uprostřed dírku na prst a na houbu nalijte odlakovač.




4. 
Čím více a častěji si lakujete nehty, tím je větší možnost, že vám nehty nehezky zežloutnou. Můžete si koupit speciální péče jen na bělený nehtů, ale doopravdy nemusíte utrácet peníze - stačí vzít bělící pastu na zuby a nanést na nehty. Kartáčkem pastu vpracujte do nehtů a nechte chvíli působit, poté jednoduše opláchněte a vaše nehty by měly být krásně bílé.



5.
Chcete-li, aby vaše neonové laky na nehty opravdu vynikly, naneste před použitím neonového laku lak bílý. Díky tomu neonová barva září a bude nepřehlédnutelná ;)



6. 
Pokud máte rádi třpytivé nehty a nechcete jen používat glitterové laky, ale i klasický sypký glitter, nemusíte kolem toho nadělat tolik nepořádku - jednoduše naneste průhledný lak na nehty a ještě dokud je nehet mokrý ho ponořte do dózičky se třpytkami. Trochu na nehet přitlačte, aby se třpytky opravdu přilepily do laku a oklepte. Poté jen stačí otřít třpytky z okolí nehtu a nanést top coat lak.



7. 
Když jsme u těch glitterových laků - pokud jste je někdy zkoušely odlakovat, určitě jste se zařekly, že už nikdy více... Ale když oni jsou tak krásné... Už se nemusíte bát, odlakovat i ty nejhorší laky jde za pomocí alobalové metody. Potřebujete k tomu 10 malých kousků odličovacích tampónků, alobalové kousky a odlakovač bez acetonu. Jednoduše nakapejte odlakovač na kousek tampónku, přiložte na nehet a zabalte do alobalu. Nechte chvíli působit a poté odstraňte všechny alobalové čepičky. Nehty by měly být téměř úplně odlakované, možná bude třeba jen malých úprav za pomoci zbytku odlakovače. Ale rozhodně se s tím nemusíte crcat jako normálně :)



8. 
Pokud chcete, aby se vám lak nanášel mnohem jednodušeji, jemněji a netvořil bublinky, doporučuje se vložit lak na 15 minut před použitím do lednice. Nižší teplota prý zajistí krásný finiš bez bublinek.



9. 
Tip pro nositelky gelových a akrylových nehtů - Pokud se vám blíží další návštěva manikérky, nehty už jsou odrostlé a vy nechcete vypadat neupraveně, můžete odrost jednoduše zamaskovat glitterovým lakem, kdy uděláte pěkný přechod směrem od nehtového lůžka k okraji. Vypadá to hezky a přitom vám to zamaskovalo odrost.



10. 
A ještě jeden tip pro glitterové laky. Jelikož odlakovávání za pomocí alobalové metody není zrovna pěkné k vašim nehtům, nedoporučuje se ji používat moc často. Můžete tak zkusit jiný tip, kdy si před nanesením laku pokryjete nehty lepidlem na papír (např. Herkules) a necháte zaschnout. Poté nanesete lak jak jste zvyklí a jakmile přijde čas odlakování, jednoduše odloupnete vrstvu lepidla spolu s lakem.



A to je pro dnešek vše, snad se vám těchto 10 tipů líbilo a budou se vám někdy hodit :) Dejte vědět, zda máte svoje tipy a triky co se lakování nehtů týče.


6 komentářů :

  1. teraz sa objavili v obchodoch tie zlupovacie laky, obzvlášť určené pre glitrové... ale samozrejme, prečo si nepomôcť niečim, čo je doma :)
    najviac ma zaujala tá zubná pasta. ja ale pre ochranu pred zažltnutím používam klasicky podkladový lak

    OdpovědětVymazat
  2. ůžasn rady velice zajmavé je to s natrženým nechtem a odlakování glitrů díky za rady :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super rady, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za fajn tipy. Já bych možná ještě podotkla, že hodně záleží na tom, jakou má lak na nehty teplotu. :) A to tedy především podchlazení, protože díky tomu je nanášení o dost snazší. Ale teď koukám, že to máte už pěkně popsané v bodě sedm. Asi jsem to na první čtení přehlédla. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)