4. února 2015

"Zdravé" brownies s avokádem

Krásné ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila zdravější variantu klasických čokoládových brownies. To je vlastně měkká velmi čokoládová buchta s poměrně velkým množstvím másla a cukru. Což je sice vynikající, ale ne už tak skvělé složení pro vaše tělo :) Pokud se na obsah vašeho jídla koukáte nebo třeba dodržujete zdravější životní styl, tato varianta nahrazující nezdravé suroviny zdravějšími se vám bude líbit. Navíc samotná příprava je velmi jednoduchá a tak si takové skvělé brownies dokážete udělat sami doma ;)



Recept mám od mé oblíbené Youtuberky Tanya Burr, originální recept (v angličtině) naleznete na jejím blogu ZDE.

Co budete potřebovat:

- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 300 g tmavé čokolády
- 2 hrnky kokosového cukru (nebo jako já použijte třtinový)
- 1 hrnek mletých mandlí (můžete použít klasickou mouku jako já)
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 rozmačkané avokádo
- lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 3 vejce



Jak na to:

Čokoládu a kokosový olej vložíme do hrnce a necháme na plotně rozpustit.


Jakmile je čokoláda rozpuštěná, sundáme hrnec z plotny a přidáváme ostatní ingredience...


... cukr, ...


... mouku (nebo mleté mandle), ...


... vejce (doporučuji si je předem rozšlehat), ...


... a rozmačkané avokádo.


Hotovou směs nalijeme do malého plechu s pečícím papírem.


A vložíme do předehřáté trouby na 180°C na cca 26 minut. Zde je důležité dobře odhadnout, kdy jsou brownies hotové, protože budou nahoře upečené, ale uvnitř ještě měkké a vláčné. Já osobně jsem je pekla na dvakrát, jelikož jsem je po 26 minutách vydnala a poté zjistila, že uvnitř jsou ještě moc měkké. Dalších 15 minut pak zajistilo tu správnou konzistenci. Chce to asi zkusit, záleží na každé troubě.


Hotové brownies by měly být na povrchu upečené, ale na dotek stále trochu měkké, aby zůstaly pěkně vláčné. Vyndáme je z trouby a necháme minimálně 20 minut odpočívat.


Poté je nakrájíme na čtverce a podáváme s vanilkovou zmrzlinou a ovocem, nebo jen tak, záleží na vás :) Brownies jsou hodně čokoládové, krásně vláčné a rozpouštějí se na jazyku. Nemusíte se bát toho avokáda, opravdu ho v hotových brownies neucítíte, nahrazuje v těstě máslo.








1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)