8. července 2015

Back To Basics - část 5: oční linky

Krásné ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila v rámci projektu Back To Basics článek na téma očních linek. Oční linky nejsou nutnou součástí líčení, bez které byste se neobešly, nicméně stále více žen a dívek oční linky používá a já myslím, že je to pěkná třešnička na pomyslném dortu. Sama už si nepamatuji, kdy naposledy jsem linky při líčení vynechala, tak nějak se staly součástí mého vzhledu. :) Oční linky nejsou nijak těžké na vytvoření, nejdůležitější je nacvičit si techniku a pak už to jde samo. Podíváme se spolu na druhy očních linek, jak si vytvořit klasické černé linky co nejjednodušeji a jaké linky zvolit pro různé tvary očí.



DRUHY OČNÍCH LINEK


Oční linky jako kosmetické výrobky můžeme rozdělit do 3 základních kategorií: 

1) Sypké / oční stíny – za pomocí tenkého nebo zkoseného štětce a obyčejných očních stínů můžete vytvořit oční linky v jakékoliv barvě. Můžete stíny nanášet suché nebo si štětec namočte do vody. Tímto způsobem vytvoříte oční linky působící velmi přirozeným a jemný způsobem.
2) Oční tužky a fixy – oční tužky jsou velmi jednoduché na použití, linka však nikdy nebude ostrá a může se rozmazávat. Navíc potřebujete ořezávátko a udržovat tužku vždy ostrou. Na druhou stranu se s tužkami dobře dělají rozmazané smoky eyes. Linky ve formě fixu jsou o něco zrádnější na použití, ale v drtivé většině se s nimi pracovat naučí velmi rychle každý. Výhodou oproti tužkám je to, že fixou uděláte krásnou ostrou linku a nebude se vám rozmazávat.
3) Tekuté, gelové linky – tekuté linky jsou nejzrádnější a chce to trochu cviku, než se s nimi naučíte. Nicméně výsledek je pak krásný a uděláte si linky za pár vteřin. Gelové linky mají asi největší výdrž, často na ně potřebujete odličovač pro voděodolný make-up, abyste je dostaly dolů. Nevýhodou je to, že na aplikaci potřebujete tenký nebo zkosený štětec a poměrně rychle vysychají (alespoň já mám tu zkušenost). Také naučit se s nimi pracovat trvá nějakou chvíli.
Suma sumárum trh s očními linkami je velmi velký, linky vyrábí snad každá kosmetická firma a je jen na vás, zda se rozhodnete pro ten nebo onen druh, všechny mají něco do sebe a každý preferuje jiný výsledek. Já za sebe mohu doporučit zkoušet a trénovat, časem si najdete svůj nejoblíbenější způsob a výrobek, se kterým si vytvoříte bezvadné linky.



LINKY PRO RŮZNÉ TVARY OČÍ



Budu vycházet ze základních tvarů očí, i linky vám totiž mohou dodat úplně jiné vzezření a pomoci při tvaru očí, které se vám třeba moc nelíbí. 

1) Oči blízko posazené – linku vytvořte jen na horním víčku podél řas a nejtlustší ji udělejte v 1/3 oka.

2) Kulaté oči – Linku vytvořte podél horních i dolních řas (nezacházejte až do vnitřní 1/3 oka), spojte ve vnějším koutku a nejtlustší linku vytvořte na vnější části oka.

3) Mandlové oči – jelikož máte „perfektní“ tvar oči, můžete si dovolit jakoukoliv linku, nejširší je přibližně uprostřed.

4) Velké oči – Nepoužívejte černou barvu, aplikujte linku podél horních řas a do vnitřní linky spodního víčka. Nejširší je linka ve vnějším koutku oka.

5) Oči daleko posazené – linku vytvořte jen na horním víčku a nejširší bude ve vnější 1/3 oka.

6) Dramatické linky – vhodné pokud se cítíte na výrazné líčení, linka je na horním i spodním víčku, ve vnější části oka se spojují a pokračují kousek za oko směrem ke spánkům.

7) Vnější koutky směřující nahoru – Na horní víčko aplikujte tenkou linku a podél spodních řas vytvořte o něco tlustší (hlavně ve vnější  1/3 oka). Silnější spodní linka vám opticky oko „stáhne“ dolů.

8) Vnější koutky směřují dolů – linky vytvořte tak, že ve vnější části oka je mnohem silnější než ve vnitřním koutku. Poté světlejším odstínem vyplňte horní víčko tak, aby se opticky zvedlo a zvýraznilo.




KLASICKÉ KOČIČÍ OČI – JAK NA TO

A jako poslední část jsem si připravila jednoduchý způsob, jak vytvořit klasické kočičí oči. Technika je to jednoduchá, jen zkoušejte a trénujte, velmi rychle na to dojdete. Celý trik spočívá v tom, že si líčení rozdělíte do několika kroků:

1) Ve vnějším koutku oka vytvořte čáru směrem ke spánkům – následujte přirozený úhel spodního víčka, pod jakým se spojuje s horním víčkem.
2) Nyní veďte rovnou čáru od vrcholu čáry ke spánkům směrem do středu až 2/3 oka.
3) Pokračujte směrem ke vnitřnímu koutku oka.
4) Vyplňte všechna „bílá“ místa.




A to je celá věda očních linek. Na internetu najdete tuny návodů na zajímavé a netradiční linky, které můžete zkusit, fantazii se meze nekladou ;) Dejte mi vědět, zda jste příznivci očních linek nebo tuto techniku ještě nemáte v ruce a raději volíte líčení bez nich. 


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)