21. října 2015

Halloween make-up: Ještěří oko

Krásné ráno!

Doufám, že si užíváte víkendu, Halloween se nezadržitelně blíží a já jsem si dnes připravila již druhé video s tématikou návodu na SFX make-up. Tentokrát jsem zkusila pro mě úplnou novinku, vytvoření šupinek za použití želatiny. Jak se mi to povedlo můžete zhodnotit na následujících fotografiích ;)




Nápad se šupinami není můj vlastní (bohužel), viděla jsem to na Youtube kanálu elimacs, což je můj nejnovější objev a totální závislost. Díky této mladé Švédce jsem se naučila hrozně moc. Eli použila želatinu na výrobu podstatně větších šupin, takže by to neměl být problém i v případě, že byste se chtěli více odvázat. Já jsem nedávno narazila na malovanou verzi ještěřího oka a rozhodla se, že zkusím ty šupinky 3D, že to bude vypadat možná ještě lépe.

Šupinky vytvoříte velmi jednoduše - připravíte želatinu podle návodu, většinou se smíchá s vodou, přivede se k varu a poté cca 1 minutu vaří. Pak se sundá z ohně a chvíli ještě míchá, dokud nezchladne a neztuhne. Schválně jsem dala o něco méně vody, abych měla jistotu, že bude želatina dostatečně pevná. Pak už jen potřebujete nejlépe stříkačku (bez jehly ;)), do ní naberete ještě tekutou želatinu a na předem připravenou potravinovou fólii (z té to šlo super-jednoduše dolů) začnete vytláčet želatinu do kapek. A pak už jen čekáte, až šupinky ztuhnou. 


Budete potřebovat:
- Na jedno oko klasický make-up, na který jste zvyklí
- tekutý latex
- papírový kapesník nebo toaletní papír
- předem připravené šupinky
- transparentní pudr
- měděný sypký pigment
- krémové barvy (černá, zelená)


Jak na to:

- Celý obličej, jedno oko a rty naličte stylem, na který jste zvyklí - můžete zvolit jakékoliv líčení, nijak extra na tom nezáleží. Já jsem rty nalíčila rudé a do středu přidala trochu černé pro ombré efekt.

- Pomocí tužky na oči si předkreslete, kam budete dělat okraj odtržené kůže.
- Za pomocí tekutého latexu a papírových kapesníků vytvořte kůži. Doporučuji tak dvě, tři vrstvy.
- Pomocí pinzety roztrhněte z vnitřní strany umělou kůži.
- Vnitřní část vybarvěte černou a zelenou barvou.
- Poté můžete začít lepit šupinky - vždy naneste na kůži latex a šupinky pěkně jednu po druhé nalepte. Pozor na obočí - tomu se vyhněte, ať si pak při odstraňování latexu nevytrháte! Stejně tak pozor na nejbližší okolí oka, latex se vám do něj rozhodně dostat nesmí.
- Vezměte sypké pigmenty a přepudrujte šupinky a tím dodáte celého vzhledu ještěří lesklý vzhled a 3D vzhled.
- Oko orámujte černou tužkou, naneste řasenku a pokud máte, speciální kontaktní čočku ;)






1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)