4. října 2015

Halloween makeup: Mořská víla

Krásné ráno!

Dnešním dnem začíná můj velký projekt, který mě osobně hrozně moc baví. Jak jsem slíbila v předchozím článku o koláči, letos jsem se rozhodla po celý měsíc říjen dávat na blog články na téma Halloween a karneval, tedy různá tématická líčení. Možná si pamatujete na loňský rok, kdy jsem stihla jen Zombie a Smrtku, ale letos to bude úplně na jiné úrovni ;) Můžete se těšit na make-up roztomilý, barevný, ale i strašidelný a nechutný ;) Prostě pro každého něco. Díky zakoupení palety barev iMagic a hlavně tekutého latexu se tvorba speciálních efektů stala mou novou vášní. Jsem moc zvědavá, co na to řeknete, snad se vám budou výsledky líbit stejně tak, jako mému nejbližšímu okolí a mě osobně. Jo a abych nezapomněla, dokonce se můžete těšit na video-návody ;)

Začneme make-upem ve stylu Mořské víly.




Mořskou vílu jsem chtěla udělat hlavně z toho důvodu, že jsem si konečně koupila kvalitní lepidlo na řasy, které taky něco udrží, a protože se při tomto vzhledu může použít technika, která mě vždycky hrozně bavila - vytvoření textury za pomocí krajky či síťky.

Nemám sice nafocený návod krok po kroku, ale minimálně vám postup popíši a nafotila jsem použité výrobky.

Budete potřebovat:
- síťka nebo síťované punčochy
- stříbrné kamínky a perličky
- holografické třpytky či různé zdobící kousíčky
- lepidlo na řasy či jiné lepidlo pro použití na obličej (nepoužívejte klasická lepidla, mohou vám způsobit alergie či jiné reakce!)
- Krémové barvy na obličej (popřípadě bílou tužku na oči)
- Klasické oční stíny v barvách tyrkysová, modrá, zelená
- sypké stíny či pigmenty v tyrkysové a perleťové
- Modrou rtěnku nebo použijte krémové barvy
- černá linka na oči a řasenka
- popřípadě umělé řasy (bohužel nemám žádné k tomuto vzhledu vhodné)
- klasický podkladový krém, korektor a pudr



Jak na to:

- Naneste na celý obličej podkladový krém, korektor a zafixujte pudrem jako při klasickém líčení.
- Obočí vybarvěte zeleno-tyrkysově za pomocí krémových barev či tužek na oči

- Na oční víčko naneste krémové oční barvy či bílou tužku, díky tomuto podkladu budou barvy výraznější.
- Do vnitřní části oka naneste tyrkysový oční stín do vnějšího zelený - nezapomeňte zvýraznit záhyb horního víčka vytvořením ležatého V směřujícího ven. Vnější část líčení protáhněte až k okraji obočí.
- Na zelenou část oka naneste lepidlo na řasy a nalepte třpytky. Doporučuji ty s holografickým efektem, protože krásně chytají světlo a odrážejí ho do různobarevných odstínů. Rozhodně si kupte a používejte pouze třpytky určené pro obličej, abyste zabránili jakékoliv reakci a hlavně poškození oka, pokud by se vám dostala třpytka do oka.
- Podél horní i spodní linky řas namalujte černou linku, vnitřní část protáhněte směrem k nosu a vnější směrem ke spánku. Ve vnější části pod linii třpytek vytvořte bílou tužkou hraniční linku.
- Naneste řasenku, popř. umělé řasy (ty doporučuji, hned vzhled vypadá úplně jinak)

- Nasaďte si síťku či punčochu na obličej a přes ni orámujte obličej tyrkysovými, zelenými a perleťovými stíny. Tím, že budete stíny nanášet přes síťku, vytvoříte texturu šupinek.
- Opatrně sundejte síťku a naneste přes zvýrazněnou část obličeje (čelo, spánky a lícní kosti) lepidlo na řasy. Na něj poté aplikujte třpytky.
- Nyní záleží na vaší fantazii, opět za pomocí lepidla na řasy nalepte různě po obličeji křišťálové kamínky a perličky.
- Menším štětcem a tyrkysovým stínem vystínujte nos.

- Rty namalujte modrou rtěnkou či krémovými barvami. Já zvolila tyrkysovou na celé rty a zelenou do vnitřní části rtů tak, aby barvy dodávaly zajímavější ombré vzhled. Rty také můžete líčit klasickými stíny, ale pigmentace asi nebude tak výrazná. Samozřejmě můžete použít i klasické rudé rty ;)

Pokud budete chtít, pomocí tyrkysového stínu můžete vystínovat i krk a dekolt, záleží na zvoleném celkovém vzhledu a kostýmu.











Snad se vám první letošní make-up líbil a těšte se na středu, kdy si představíme trochu nechutnější vzhled ;)


4 komentáře :

  1. Baruško, nemůžeš prosím natáčet komentovaná videa? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to v plánu, nicméně si budem muset chvíli počkat, až budu mít lepší foťák, ten momentální má hrozně špatnou kvalitu zvuku :)

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)