25. května 2011

Buy or not buy reviews: 120 Eyes Shadow Palette

Zdravím poprvé v tomto týdnu, mám pro vás opět kosmetický článek.
Určitě jsem už někde psala, že toužím po velké paletce s očními stíny - a tak jsem si tento měsíc udělala dobře a jednu takovou si koupila. Přemýšlela jsem nad místem, kde si ji zakoupit, první samozřejmě padlo E-Bay. Tam jsou paletky za neuvěřitelné ceny (cca 200,-) s velkým výběrem, ale dostala jsem strach, aby se stínům nic nestalo při převozu (všichni moc dobře víme, jak na letištích s balíkama a zavazadlama házejí). Tak jsem zabrousila na Aukro a měla jsem štěstí - jeden prodejce z Brna tam paletku 120 stínů prodával s tím, že je má přímo na skladě v ČR. Takže poničení omezeno a taky by se to lépe reklamovalo, kdyby něco. Ale obávala jsem se zbytečně, paletka přišla velmi pečlivě zabalená, v krabičce, obalená bublinkovou fólií a celé zabalené do bublinkové obálky. Díky tomu se jí absolutně nic nestalo.
odkaz na prodejce na Aukro.cz


Nyní k popisu samotné paletky a mého názoru. Začnu tím nejzákladnějším a to jsou rozměry a cena. Paletka je jako každá jiná vlastně otevírací kazeta, ve které jsou vloženy dvě samostatné palety s očními stíny, které se dají jednoduše vyndat díky vložené červené stužky. Zavřená kazeta je 23 cm dlouhá a 15 cm široká, výška (nebo chcete-li tloušťka) je 1,8 cm. Cena palety je 359,-



A teď ke kvalitě očních stínů. Stíny jsem zatím neměla možnost vyzkoušet úplně všechny, přece jenom 120 barev je 120 barev, ale můžu říct, že takových 10 odstínů jsem již zkusila a jsem příjemně překvapena. Za tu cenu jsem nečekala žádné zázraky, ani přesvědčování prodejce, že "paleta je vhodná zejména pro salony ale i domácí použití", mi nijak úsudek nezastřela. Musím rovnou přiznat, že při použití mých štětců jsou některé barvy trochu hůře "nabíratelné" - chce to chvíli štětcem pohybovat, než opravdu nabere dostatečné množství, ale to neplatí pro všechny odstíny - udělalo mi to u červené, ale třeba hnědá nebo fialová byly absolutně bez problémů, takže to neplatí pro celou paletku. Když si stíny nanesete, jsou krásně barevné a syté, dá se s nimi pěkně pracovat i po nanesení, pěkně se roztírají do ztracena. Pigmentace některých (zvláště světlých) odstínů je trochu nižší než u jiných stínů, které mám, ale možná je to normální, že ty světlé odstíny nejsou tak výrazné jako ty tmavší. Určitě by pomohlo, kdybych si před nanesením stínů aplikovala bázi pod stíny, která by barvy zvýraznila.
Na co si ale rozhodně nemůžu stěžovat je výdrž - nosím je do práce, kdy se namaluji kolem půl šesté ráno a domů dojedu v šest večer, kouknu do zrcadla a stíny vypadají naprosto stejně jako ráno - neulpí v očních vráskách, zůstávají pěkně barevné a bez chyby. Takže co se týče výdrže, naprostá špička.



Abych to shrnula - stíny vzhledem ke své ceně (359,-) a množství odstínů (120) jsou opravdu skvělé, určitě se vyplatí si je pořídit, pokud se líčíte a rádi měníte barvy a experimentujete. Kdo se spokojí s hnědými stíny a řasenkou, ten tuto paletku určitě nevyužije, ale pro lidi jako jsem já je to ideál :) Pigmentace stínů se lehce liší odstín od odstínu, některé jdou hůře nanést na štěteček. Dobře se nanáší a hlavně vydrží opravdu celý den beze změny, odlíčit jdou jednoduše a lehce. A mé vyjádření v číslech:

pigmentace: 7/10
nanášení a práce se stíny: 10/10
výdrž: 10/10
poměr cena vs. kvalita: 10/10

Do příště slibuji, že ukážu odstíny i na kůži, abyste měly větší možnost posuzovat opravdovou pigmentaci a barvy - možná bude dokonce i nějaký vlastní tutoriál, jak se nalíčit ;o)

7 komentářů :

  1. Pěkná paletka, pěkný článeček. Tak přeji i pěkné líčení... :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké barvičky,s tím si můžeš pěkně vyhrát a dát sem fotečky pro inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj.. můžu se zeptat jestli to máš značku MANLY...máš na té černé krabičce, ve které ty stíny jsou něco napsaného..nebo je jen "holá"...většina říká, že ty co nejsou Manly jsou šunty ale já si to nemyslím...podle mě se to všechno dělá ve stejné fabrice a potom jenom některé firmy na krabičku něco natisknou a prodávaj to o několi stovek dražší...:-)))...díky...P.S. taky přemýšlím o koupi..

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, díky za komentář. Stíny jsou kupované z Číny od jakéhosi prodejce z Ebay, rozhodně nejsou nijak značkové. Žádná značka či název na obalu není, takže dle ostatních jsou to šunty :)
    Osobně jsem s nimi ale spokojená, není to žádný MAC a podobně, nekryjí tolik, co pigmenty, ale používám je v tutoriálech tady a tak si můžeš udělat představu o tom, jak se s nimi pracuje. Já jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky moc za odpověď...nejvíc mě zajímalo jestli vůbec barví a jsou dostatečně pigmentové..na domácí použití nepotřebuji žádné značkové... počítám s tím, že některé vůbec nevyužiji...ale mít každé ráno na výběr ze 120 barev je neuvěřitelně vzrušující

    OdpovědětVymazat
  6. V tom případě můžu doporučit, ale předem upozorňuji - v mé paletě je pár odstínů, které jsou trochu tvrdohlavé co se nanášení na štětec týče - aplikátorem to bude beproblémů, chce to jen trochu "poškrábat" vrchní vrstvu, která je jakási zatuhlá :) Ale jinak spokojenost. A kdyby ti pigmentace na denní líčení nestačila, vždycky existuje klasické pravidlo - namokro je líčení výraznější ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)