11. července 2011

IX. Setkání přátel koní

Dobré pondělí!
O víkendu jsem se zúčastnila malé akce u nás ve vesnici, již tradiční IX. ročník veřejného tréninku s názvem Setkání přátel koní. Jedná se o takové hobby závody pro každého, kdo má zájem, není potřeba jezdecká licence a ani nejde o umístění, jakožto o pobavení.
Každý rok se setká přibližně 10 koní s jezdci v kategoriích drezura Z1, paradrezura, parkur 60, 80 a 100 cm. Akce bývá většinou ještě doplněna klasickou jezdeckou hrou židličkové pro děti a letos také dvěmi ukázkami jezdeckého umění - první z nich westernová disciplína pole bending, nebo-li rychlostní jízda kolem tyčí, druhá pak jízda na koni čtyřletého jezdce. 

Já se letos zúčastnila pouze parkuru 60 cm, jelikož bylo veliké teplo a svítilo slunce, museli jsme louku, kde se akce pořádala, opustit velmi brzy. I tak jsem si odnesla lehký úpal :) Nafoceno tedy není nic moc, ale pár fotek mám a podělím se o ně s vámi :)


Ještě bych chtěla zmínit jednu důležitou informaci - v pořádající stáji Honzík figuruje velice šikovný a skvělý paradrezurní jezdec Jan Rous, který spolu se svým běloušem Salvadorem exceluje na národních i mezinárodních závodech, vyhrává závody a letos byl za své činy odměněn paradrezurním pohárem za nejlepšího jezdce v paradrezuře za rok 2010 na galavečeru na Žofíně, což je obrovský úspěch. Dokonce se díky poslednímu mezinárodnímu závodu v Itálii kvalifikoval na Paraolympijské hry v Londýně roku 2012 - všichni mu moc držíme palce a doufáme, že se na hry dostane, zaslouží si to a určitě bude úspěšný!


A nyní fotogalerie Setkání přátel koní:

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)