22. července 2011

Kuřecí kousky s cornflakes

Přeji krásný pátek!
Nevím jak vy, mí čtenáři, ale já když mám vařit, tak nejhorší je vymyslet, CO mám vařit, ani ne tak následná příprava :) Proto doufám, že vám bude k užitku následující recept na dobré, třeba víkendové, jídlo.



Co budete potřebovat?
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 5 lžic cornflakes
  • koření dle chuti (chilli, grilovací, sůl, pepř)
  • kuřecí maso

Jak na to:

Kuřecí maso vykostěte a nakrájejte na kousky, proužky nebo řízky dle chuti. Do misky si rozklepněte vajíčka, osolte, přidejte lžičku hořčice, mouku a rozdrcené cornflakes. Vše smíchejte a vytvořte tak těsto, ve kterém se bude kuřecí maso obalovat před smažením.
rozdrcené cornflakes

Tento recept jsem našla na stránkách Vaření.cz, trochu jsem pak improvizovala na místě, protože když jsem udělala těsto dle receptu, přišlo mi hrozně husté. Rozředila jsem je tedy trochou mléka a bylo to lepší. Předem ale upozorňuji, že těsto na kuřecím mase hůře drží, musíte si s tím trochu pohrát, abyste měli cornflakes a těsto pěkně roznoměrně na kouscích či řízcích. 
Jakmile máte těsto hotové, nachystejte si na pánev olej na smažení nebo sádlo, nechte pořádně rozehřát a vkládejte kousky obalené v těstíčku na pánev. Pěkně osmažte z obou stran a pokládejte hotové kousky buď na ubrousek nebo kovové udělátko na odkapávání, co jsem našla u mamky v kuchyni :)


A je hotovo, nyní jen zvolit přílohu dle chuti, my měli bramborovou kaši.

Dobrou chuť!

P.S. - možná jste si všimli, že prostředí kuchyně je jiné - na tři týdny totiž okupujeme rodinný dům mých rodičů, takže jsme vyměnili náš byt 1+1 za dům 5+2 :D

2 komentáře :

  1. my jsme kdysi dělali s nedrcenými cornflaky :) mně to chutnalo, ale tátovi ne, tak už to mamka nikdy nevařila, ale ted jsi mi vnukla nápad na nedělní oběd, když budu sama :)

    OdpovědětVymazat
  2. Receptík dobrý, jen poznámka o domu 5+2 je trochu nepřesná :-) Je to spíš 4+1+kk

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)