5. srpna 2011

Jak na to: Francouzská manikura

Pěkný pátek!
Včera jsem byla přes Facebook požádána kamarádkou, zda bych nevytvořila tutorial na francouzskou manikuru. Jelikož mám dovolenou, mám spoustu času a tak jsem tutorial nafotila a zde je :)

Co budete potřebovat?
  • podkladový lak na nehty
  • bílý lak na nehty
  • šablonky na francouzskou manikuru
  • třpytivý nebo světlý lak na nehty
  • případně ozdoby

Jak na to?


Na odlakované a upravené nehty naneste podkladový lak na nehty. při francouzské manikuře je důležité mít opravdu pěkné nehty, proto použijte podkladový lak, který povrch nehtu vyhladí a zpevní. 

Podkladový lak nechte zaschnout a nyní máte dvě možnosti - ta jednodušší tkví v tom, že si na každý nehet nalepíte šablonky na francouzskou manikuru - prodávají se v každé drogerii, já mám od Oriflame, ale na tom nesejde. Pokud nemáte doma šablonky, jde to i s izolepou, ale tu si musíte trochu ostřihnout do správného tvaru. A nebo můžete použít druhou variantu a to proužek bílého laku nanést od oka bez šablonky - chce to trochu cviku a hodně trpělivosti, ale jde to. Na tuto variantu bez šablonek je lepší koupit si bílý lak na nehty s tenkým štětečkem.

Bílý lak nanesete na konce nehtů, šablonky vám pomohou dodržet tvar, případně bez šablonek vytvořte linie podél vaší přirozené linie nehtů - není nic ošklivějšího než francouzská manikura od půlky nehtu - pár ukázek: 

Tak takto ne prosím :) 

Pokračujeme - po kompletním zaschnutí bílého proužku laku můžete opatrně (opravdu opatrně!) odlepit šablonky. Nyní stačí jen nehty kompletně přelakovat třpytivým nebo přirozeným lakem na nehty a nechat zaschnout. Hodí se ještě tenká vrstva nadlaku, který udrží lak na nehtu déle, ale není to nutné. 

Samozřejmě francouzská manikura může být i barevná, prostě jen použijete jiný než bílý lak a tak můžete mít francouzskou manikuru každý týden jinou :) 
Ještě jako bonus - použila jsem na palec malý kamínek, který nehty rozzářil a ozvláštnil.

Doufám, že se vám návod bude líbit a dejte vědět, zda se vám manikura povedla nebo ne :) Hlavně neztrácejte trpělivost - chce to hodně času, než se naučíte tvořit bezchybnou francouzskou manikuru - já sama jsem ještě kuře, co se francouzské manikury týče, protože ji moc často nepoužívám :)

7 komentářů :

  1. Ahoj Barísku, já si francouzskou manikúru dělala minulý týden, koupila jsem si speciální set od s-he kolem 150,-Kč a to včetně šablon a návodu. Kromě podkladového laku je tam napsáno, že prvně si přetřu nehty barevným lakem (v mém případě jsem koupila jemně narůžovělý), nechat důkladně zaschnout, nalepit šablony, přetřít bílým lakem a po zaschnutí odlepit a přetřít vrchním lakem. :D A drželo to celkem obstojně. :)
    Jinak ráda bych se zeptala, můžu jako podkladový lak používat i obyčejný bezbarvý, že ano? Koukala jsem, že se dá koupit speciálně podkladový i svrchní, ale přijde mi to zbytečné, raději si koupím nějaký barevným a budu používat jeden lak, nebo bys mi na to řekla něco jiného?

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj Barušo, děkuju za splnění přání :) Mamka mi kdysi koupila k Vánocům manikuru i s šablonama, ale ty byly tak debilně tvarovaný a stály za velký h****. Od oka jsem to párkrát zkoušela, ale dopadlo to katastrofálně :D

    OdpovědětVymazat
  3. Lucinia: Jo, to taky jde, ale já jsem si za tu dobu tak nějak vytvořila "svůj" postup, kdy ten barvenej lak dávám až potom, protože když odlepuješ ty šablonky, dost často se stane, že se ti spolu se šablonkou vezme kousek laku - a když se ti to stane u bezbarvýho není to taková hrůza jako při tom barevným :)
    A samozřejmě podkladový lak můžeš vyměnit za bezbarvý, já sama používám lak, který není určený jako podlak. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Peťulka: jsem ráda, že jsem mohla být k službám :) S těma šablonkama je to problém no, vybrat dobrý tvar, aby ty nehty nevypadaly blbě, to chce štěstí, sama mám doma asi tři druhy a každý jsou jiný :) Ale chce to zkoušet a zkoušet, s tím od voka si nic nedělej, mám to samé :D

    OdpovědětVymazat
  5. To myslíš vážně? Tohle prezentuješ jako francouzskou manikůru? Vždyť to vypadá katastrofálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapomeňte, že komentujete článek z roku 2011, to už jsou tři roky a v té době jsem si s lakováním ještě moc nerozuměla, každý jsme nějak začínali ;)

      Vymazat
  6. Francouzská manikúra je podle mě nejlepší. Používám při ní různě barevné laky na nehty , ale je pravda, že bílý lak má něco do sebe, takže ho používám asi nejčastěji. Občas ale jako podkladový lak zvolím světle růžový nebo světle modrý odstín.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)