28. září 2011

Jak na to: Správná technika vytrhání obočí

Přeji pěkný sváteční den!
Všichni máme dneska volno (tedy alespoň ti, kteří nemusí v práci dělat svátek/nesvátek) a tak vám splním jedno přání. Před nedávnem mě jedna moje čtenářka (Ahoj Peti ;)) poprosila, zda bych neudělala článek s radami, jak na vytrhávání obočí. Jelikož si myslím, že je to velmi dobrý nápad, vrhla jsem se na to. Nejsem žádný odborník, u kosmetičky jsem byla párkrát, ale myslím si, že ty základy znám a ráda se o ně podělím :o)

Nejzákladnější pravidlo při vytrhávání obočí zní: Méně je lepší než více. A to na 100%, protože ne každá z nás má to štěstí, že vám i po vytrhání chloupky vyrostou ve stejné hustotě a na stejném místě jako předtím. Tím chci říct, že jakmile to jednou přeženete, už se vám může stát, že nikdy to obočí nedoroste a budete je mít hloupě tenké napořád. Jak jste si mohly všechny všimnout i v módních časopisech, posledních pár let je naopak moderní velmi široké a přírodní obočí. Na molech se naschvál tento trend přehání, ale do normálního života si můžete vzít to, že přirozeně upravené obočí je stokrát, tisíckrát hezčí, než tenká vytrhaná linka.

Upřímně nejlepší je nechat si obočí upravovat od kosmetičky, ale pokud nemáte kam nebo kdy tam zajít, doma si je můžete poupravit také. Potřebujete k tomu opravdu kvalitní pinzetu (upřímně tu stále ještě nemám a pokaždé, když si obočí upravuji, nadávám a myslím na to :)), trpělivost, dostatek světla a klidně i bílou tužku na oči.

Co se tvaru týče, každý má obočí jiné, musíte podpořit přirozený tvar. Nikdy se nevytrhává obočí nad linii přírodních chloupků, vždy jen klenba spodní. A to právě proto, aby se nenarušil přírodní tvar. Je na každé z nás, zda se rozhodne pro kulatý oblouček, ostřejší oblouk či rovnější tvar, ale jak jsem psala, vždy v rámci vašeho přirozeného tvaru, nesnažte se vyloženě měnit tvar jen proto, že si myslíte, že by vám to slušelo víc - v tomto případě zvolte kosmetičku, ta se vyzná a vytrhá vám obočí takové, jaké by mělo být.

Nejlepší doba na vytrhávání chloupků obočí je po koupeli, protože póry jsou rozšířené a bude vás to méně bolet. I tak se na malou bolest připravte, každý má práh bolesti jinde, ale některé chloupky mají dlouhý kořínek a občas to štípne. Po vytrhání je důležité kůži vyčistit a desinfikovat - stačí použít klasický oční odličovat na vatovém tamponku - a pokud možno si tam nesahat rukama, aby se kůže zacelila a uklidnila, mohly byste si jednoduše zanést infekci.

Zde jsem pro vás vytvořila plakátek, kde je jednoduchý návod na to, jak zjistit váš tvar a délku obočí. Stačí k tomu obyčejná tužka nebo jakákoliv tyčinka. Když zjistíte, kde by mělo obočí končit/začínat a kde by měl být nejvyšší bod obočí, můžete si to naznačit bílou tužkou na oči a pomoct si tak ;o) Rozhodně nedoporučuji používat plastové šablonky na obočí, které můžete koupit v drogeriích, protože jak jsem několikrát psala - vytvoříte tak akorát ošklivě uměle vypadající obočí, které vůbec nefunguje s tvarem vašeho obličeje.


A) pokud štětec (tužka atd.) vedeme od nosní dírky přes vnější koutek oka, konec štětce nám ukáže místo, kde by mělo naše obočí končit.
B) vedením štětce od nosní dírky přes vnitřní koutek oka, konec štětce ukazuje místo počátku obočí - abyste předešli srostlému obočí alá Brežněv :o)
C) pokud vedeme štětec od nosní dírky přes střed zornice (musíme se dívat přímo před sebe), konec štětce ukazuje místo nejvyššího místa oblouku

A poslední dvě fotky ukazují moje obočí před úpravy a po úpravě :o)

Doporučuji zajít si nejdřív ke kosmetičce, která vám doporučí a ukáže, jak na to, také jaký tvar obočí sluší vašemu typu. Poté, co vám kosmetička vytvoří správný tvar, je pak jednodušší si jen obočí upravovat a vytrhávat jen chloupky, které se vymykají tvaru. Takhle to ostatně dělám i já :o)

Doufám, že moje rady někomu pomohou a z ulic brzy vymizí epidemie vytrhaného či ultra-tenkého nepřirozeného obočí :) Dvě fotky pro zasmání :)


6 komentářů :

  1. Dobrý článek a na bolest něco nemáš? :D Mě to totiž strašně bolí. :D

    OdpovědětVymazat
  2. super článek :) Mně nejde ani tak o bolest, jako spíš o trpělivost, to je něco, co já nevedu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Lucy: Na bolest prý pomáhá přejet si kůžu kouskem ledu, ale i to, že si je budeš vytrhávat po koupeli, kdy jsou póry otevřené, by mělo trochu pomoct :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si trhala obočí a pořád sem ho ztenčovala a teď nevím,jestli ho nemám moc tenké.Mohla by ses prosím podívat na můj blog na design na tu fotku v pravém horním rohu a říct mi,jestli to obočí mám moc tenké.Předem moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to ještě není tak hrozné, ale rozhodně už bych ho už neztenčovala :)

      Vymazat
    2. Ztenčovat ho už rozhodně nebudu-to snad ani nejde.Snažím se ho nechat trochu narůst,ale vůbec to nejde...

      Vymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)