6. září 2011

Zoo Zlín

Krásný podvečer,
dnes píši pozdě, protože jsme strávili s manželem celý den na výletě ve Zlíně, což je od nás pěknou dálku :) A co jsme podnikli? Možná si ještě pamatujete na ten slib, co jsme si dali, že časem projedeme všechna česká zoo - už máme Brno a nyní i Zlín :) 
Cestovali jsme naším novým/ojetým autem, které je spíš pick-up než osobní auto, ale je roztomilé a hlavně - spotřebu má asi 5 l /100 km, což je nic v porovnání s tím předchozím. Vyrazili jsme kolem půl osmé ráno a půl jedenácté jsme už platili u kasy každý 120,- a začali s výletem :) Tentokrát jsme si půjčili fotoaparát od mých rodičů, protože minule jsme se o můj foťák hádali :) Tentokrát si každý fotil "svým" a byl klid :) Navíc je dvakrát tolik fotek :)) 
Zoo je úžasné, rozlehlé, ale promyšlené a nikde se nemusíte vracet, abyste prošli všechno. Nejsou tu vyložené krpály ani nuda, spousta zvířat a co se nám hodně líbilo, bylo uspořádání zoo - tedy přesněji rozdělení do volně přístupných sekcí dle kontinentů. Opravdu parádní a taky účelné, kdy se vlastně naučí návštěvníci rozlišovat zvířata z různých kontinentů nenásilnou formou. Opravdu tleskáme!

Po cestě domů jsme se stavili u McDonalda, sice jejich jídlo nemusím, ale v létě jahodový shake je fajn, manžel navíc ocenil (prý pěkně hnusné :)) kafe a dohromady jsme si ještě koupili hranolky (to je tak jediné, co se tam dá jíst). Ještě nás ale čekal výlet do Brna, kde jsem objednala sushi pro nás oba. Mohu doporučit, bar MOMO Sushi, sídlí v centru na Solniční a opravdu paráda a neuvěřitelně ochotný a přátelský personál. No a dojmy ze sushi? Prostě mňam, ačkoliv nikdy, nikdy si nedávejte celou porci wasabi do sójové omáčky, pálí to jako čert :D

A proč ty výlety a sushi? Mno v neděli jsme měli první výročí svatby, tak jsme je chtěli oslavit netradičně - takže žádné šampaňské ani romantické pobyty na hotelech, pouze domácí pohoda, v pátek masáž ;) a v úterý skvělý výlet a sushi jako bonus :)))

A pár fotek na pobavení:
Náš McDonald´s nákup :)

můj řidič :)


















naše sushi

sushi - detail

3 komentáře :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)