21. října 2011

Jak by mohla vypadat základní kosmetická taštička? aneb Nejzákladnější kosmetické produkty

Zdravím!
Cestou do práce a po pohledu na moji kosmetickou taštičku v kabelce jsem dostala nápad na poměrně užitečný a zajímavý článek. Co za produkty lze považovat za základní a které by neměly chybět v kosmetické taštičce? Pokusím se vám vybrat dle mého názoru ty nejzákladnější a navíc nabídnu pár produktů klasických a cenově dostupných kosmetických značek.
image source
N. 1 - řasenka
V tom se určitě všichni shodneme, v dnešní době už je řasenka tak samozřejmá jako dojet do práce na osmou. Ze všech žen a dívek, které potkávám na ulici, rozhodně 90% řasenkou své řasy zvýraznila. 
Samozřejmě nemusíte řasenku nosit v kosmetické taštičce v kabelce, abyste se upravovaly během dne, řasenku v drtivé většině použijete ráno před odchodem z domu. 

Co se druhů týče, řasenek je snad 100, nejzákladnější rozdělení bych asi popsala následovně - řasenka prodlužující a řasenka dodávající objem (hustotu řas). Samozřejmě v realitě je druhů mnohonásobně více, většina z nich ale nedělá nic jiného než že buď a) prodlužuje a natáčí řasy nebo b) dodává objem řas. Všechno ostatní je v drtivé většině pouze marketingový tah. Ono když se zamyslíte, vlastně od řasenky nechceme nic jiného, než aby zvýraznila řasy, popřípadě opticky prodloužila a "otevřela" oko.

Oblíbené řasenky různých značek:
Essence řasenka pro větší objem řas 2v1 
L´Oreal Volume Million Lashes

N. 2 - lesk na rty

Další neochvějný obyvatel mnoha kosmetických taštiček. Když se zeptáte na ulici deseti žen, bez čeho ráno nevychází, osm z nich vám řekne, že bez lesku na rty. Lesky jsem možná měla dát na první místo, vzhledem k jejich oblíbenosti. Druhů lesků je taky mraky, ale všechny mají jeden účel - opticky zvýraznit rty, popřípadě pokud obsahují nějaké ochranné látky či UV filtr, tak chránit rty před povětrnostními podmínkami. Nejoblíbenějším bude nejspíš lesk průhledný, který můžete použít jak na samotné rty, tak i přes jakoukoliv rtěnku.


Oblíbené lesky na rty:
L´Oreal Glam Shine

Max Factor Effect Gloss Cube
Essence měnící se lesk Tint it!
Maybelline Watershine lesk na rty
Dermacol brilliantový lesk na rty


N. 3 - oční linky

Oční linky nepatří vyloženě k nezbytnostem, ale považuji je za základní součást kosmetických taštiček. To ale neznamená, že se musí vždy a všude nosit s sebou, to v žádném případě. Oční linky (nepředstavujte si prosím ty šílené černě orámované oči dnešních puberťaček) jsou decentním zvýrazněním oka, pokud použijete místo tvrdé černé hnědou barvu, dosáhnete mnohem přirozenějšího vzhledu. Oční linky mají dopomoct k opticky hezčímu tvaru oka, ve většině případů se nanáší na vnější část horního víčka a mezi řasy tak, aby byla prakticky neviditelná a jen podpořila přirozenou krásu.

Oblíbené oční linky:

L´Oreal Contour Resist
Max Factor Colour Perfection Eyeliner

Essence kajalová tužka
Maybelline Expresion Kajal

Toť jsou dle mého názoru opravdu ty úplně nejzákladnější produkty dekorativní kosmetiky, které by měla mít každá žena/dívka v kosmetické tašce. Další produkty, které mohou v kosmetické tašce každé z nás být, jsou již spíše podle osobního vkusu a zvyklostí, některá z vás nesnese rtěnky, některá nenosí make-up, jiná by bez něj nevyšla z domu. Následující seznam je pouze výčet dalších produktů, které se určitě neztratí, ale záleží na vás, zda je využijete, či nikoliv.

Další produkty, které se hodí:
* podkladový krém
* pudr
* korektor
* tvářenka
* oční stíny
* tekuté/gelové oční linky
* rtěnka

Na závěr bych jen chtěla dodat, že velice fandím komukoliv, kdo se o svoji pleť stará, nezanedbává ji a nepřehání to s každodenním make-upem. Přirozeně nalíčená žena/dívka je vždycky mnohem krásnější než přemalovaná. Upřímně já si vždy při pohledu na holčinu se silně nalíčenými černými linkami říkám, že toho o líčení moc neví a tak se snaží "nalíčit" orámováním očí. Takže přírodě zdar a jako bonus pár fotografií přirozeného líčení, které je dle mého názoru to nejlepší a hodí se ke každému ;)
(záměrně jsem vybírala fotografie různých typů obličejů i osobností, abych ukázala, že přirozený make-up sluší opravdu každé)

Přeji pěkný den!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)