12. října 2011

Jak na to: perfektní líčení rtů

Zdravím!
Tentokrát jsem pro vás nachystala klasiku - návod na perfektní líčení rtů - každá z vás to alespoň jednou četla v časopise, viděla video nebo slyšela uód kamarádek či z televize. Každopádně určitě není špatné si to zopakovat a jelikož žádný takový článek tu ještě nemám, nic mi nebrání ho napsat :)
 
Nejdřív všem anglicky mluvícím nabídnu video od vizážisty Oriflame, který pěkně ukazuje a popisuje základní tipy na líčení rtů.

A nyní můj plakátek s návodem:

KROK PO KROKU:
A) Aby vám rtěnka vydržela co nejdéle krásná a bezchybná (zvláště důležité pro syté barvy), doporučuje se nanést na rty trošku korektoru. Soustřeďte se hlavně na střed rtů a do koutků ho jemně poklepáváním rozetřete do ztracena.

B) Pokud chcete mít rtěnku či lesk perfektně definovaný a zamezit rozpíjení rtěnky, doporučuje se nejdříve obkreslit rty tužkou na rty. Jelikož já jsem momentálně bez tužky, použila jsem tenký štěteček a rtěnku. Tužka je ale opravdu lepší, protože rtěnka vám nezabrání rozpíjení. Tak či tak ale tím, že si nejdřív definujete okraje rtů, dosáhnete perfektního tvaru bez přetahování.
Tip: pokud máte příliš úzké rty, veďte linku tužky na vnější straně rtů, ne moc, aby to nevypadalo vulgárně, ale opticky si tak rty zvětšíte. Naopak pro hodně plné rty se linka tužky vede na vnitřní straně okraje rtů, čímž si je lehce opticky zmenšíte. Nic nesmíte přehánět, protože obě nedokonale provedené varianty nevypadají pěkně

C) Malým pevnějším štětečkem (nejlépe štětečkem na rty) naneste rtěnku na rty. Tím, že nebudete nanášet rtěnku přímo na rty, zaprvé dodržíte lépe hygienu, zadruhé se rtěnka více zpracuje do pokožky rtů a déle vydrží a zatřetí máte mnohem větší kontrolu nad tím, kam rtěnku nanášíte a vytvoříte tak mnohem preciznější tvar.

D) Rtěnka se obvykle nanáší z vnějšího koutku směrem do středu krátkými tahy. Zda začnete na spodním nebo horním rtu, to je absolutně na vás. Po nanesení vrtstvy rtěnky je dobré nechat přebytečnou barvu obtisknout na papírový ubrousek tak, že si jeho okraj vložíte mezi rty a lehce skousnete. Tím se zbavíte přebytečné barvy a rty vypadají mnohem přirozeněji. Pokud nanášíte sytou barvu, doporučuje se nanést další vrstvu. Díky tomu se barva dostane lépe do položky rtů a vám rtěnka vydrží déle nedotčená.

E) Pro opravdu výrazně definované rty můžete použít tento jednoduchý trik. Korektor naneseme na zešikmený štěteček a vytvoříme jemnou linii z vnější strany našich rtů. Tím orámujeme rty a ty opticky vystoupí do popředí.

F) Samozřejmě korektor musíme poctivě a pečlivě rozetřít do ztracena, nikdo nestojí o nevzhledný umělý okraj kolem rtů. Čím více práce si s rozetřením dáte, tím lepší a přirozenější bude výsledek.
Tip: Pokud chcete rty opticky zvětšit a dodat jim "šťavnatost", naneste doprostřed rtů (na horní i spodní ret) trochu lesku na rty. Jemně rozetřete do koutků, ale dbejte na to, aby lesk byl hlavně ve střední části rtů - opticky budou vaše rty vypadat mnohem bohatší.

1 komentář :

Děkuji všem za vaše komentáře! :)