18. října 2011

Jak na to: Umělé řasy

Zdravím!
Nevím jak vy, mé milé čtenářky (předpokládám, že můj blog čtou převážně ženy :)), ale já mám poměrně dost velký problém s aplikováním umělých řas. Nejde tak ani o techniku, kterou jsem už trénovala mnohokrát, jako spíše o to, že mi ty zatracené řasy nechtějí držet :) Jakožto poměrně nezkušená v této oblasti, zkoukla jsem spoustu návodů, mnohokrát to zkusila sama a přečetla si o tom dost článků. A jelikož si myslím, že aplikace umělých řas je tak trochu boj pro každou druhou z nás, snad vás potěším malým návodem :)

Umělé řasy dokáží s líčením divy. Už dávno to nejsou ošklivě a uměle vypadající nalepovací řasy, které vypadají nevkusně a nehezky. Dnes se umělé řasy vyrábějí nejen ze syntetických materiálů, ale také z přírodnim včetně peří a chlupů, takže výsledný efekt je opravdu přirozený. Ne každá z nás se může pochlubit hustými dlouhými řasami, přesně pro nás jsou umělé řasy jako stvořené. 

Nalepování řas není těžké, chce to ale cvik. Takže zde určitě platí - zkoušejte, zkoušejte a zkoušejte. Opravdu čím častěji to budete zkoušet, tím jednodušeji vám to půjde.


KROK PO KROKU:

A) K aplikaci umělých řas budete potřebovat balení řas (můžete koupit v jakékoliv lepší drogerii), lepidlo na řasy (většinou bývá u balení nebo se dá zakoupit samostatně - jsou lepidla schnoucí do průhledna nebo černé) a pinzetu, se kterou je aplikace jednodušší.

B) Řasy nejdříve přiložte nasucho k oku a změřte si délku. Jelikož každá máme jinak velké oči a řasy jsou univerzální, nejspíše bude třeba odstřihnout konec řas, aby vám pěkně končily s přirozenou linii řas. Následně uchopte řasy do pinzety a naneste malé množství lepidla. Není ho třeba moc, opravdu jen malinko. 

C) Vyčkejte cca 30 sekund, než lepidlo začne lepit - můžete zkusit opatrně prstem. Během schnutí je dobré lehce tvarovat řasy do obloučku, aby vám na horní víčko krásně seděly.

D) Dejte si zrcátko níž, abyste sklopily oči a horní víčko bylo lépe vidět, pinzetou držte řasy uprostřed a přiložte na horní víčko co nejblíže vlastním řasám. Umělé řasy by se měly ihned přichytnout, vy pak pomocí pinzety lehce přitlačte vnitřní a vnější okraj řas k víčku, aby se řasy přilepily celé. Nyní si můžete pomoci i prsty přitlačit řasy pěkně na své místo.

E) A je to, řasy jsou nalepené, pokud se vám povedlo umístit je správně, leží těsně nad linii přírodních řas a pokud je opatrně pročešete řasenko,u přírodní i umělé řasy se více propletou a vypadají mnohem kompaktněji. Moje umělé řasy jsou staré a proto nevypadají moc přirozeně, navíc nejsem nalíčená a tak možná působí trochu jako pěst na oko :)
Tip: Pokud máte lepidlo, které schne do průhledna, nelekejte se, že budete mít na horním víčku z počátku bílé zbytky lepidla - jakmile bude plně suché, nebude vidět.
Umělé řasy se většinou dávají jako poslední krok při líčení, po oční lince, kterou můžete po nalepení ještě lehce upravit, občas se může stát, že ji lepidlem lehounce rozmažete - na to se hodí voděodolná nebo gelová linka, ty vydrží nejvíce bez rozmazání.

Umělé řasy mohou dodat šmrnc a posunout celé líčení někam jinam, koukněte zde na pár vybraných fotografií z Internetu, jaké druhy umělých řas existují a jak moc mohou ovlivnit celé líčení:

od přirozených umělých řas...
...až po velmi extravagantní
a zde jen malá ukázka, z jak bohaté škály si můžete vybrat

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)