2. února 2012

Kosmetická aréna: antibakteriální tyčinky

Vítám vás při prvním kosmetickém souboji :)
V jednom rohu je tu antibakteriální tyčinka od firmy e.l.f. cosmetics, v rohu druhém pak tyčinka od firmy Oriflame!
Obě tyčinky jsou již připravené na boj, souboj může tedy začít!

KOLO 1
V prvním kole posuzujeme cenu výrobku s ohledem na obsah.

Tyčinka od e.l.f. cosmetics stojí 39,- při obsahu 6 ml
Tyčinka od Oriflame 189,- při obsahu 14 ml

Po přepočítání v tomto kole vítězí tyčinka od e.l.f. cosmetics!


KOLO 2
V druhém kole posuzujeme účinnost.

Tyčinka od e.l.f. cosmetics mi pomohla na malé pupínky, které se ještě nestihly pořádně rozrůst. Trochu pálí a při dlouhodobější aplikaci na jedno místo zůstalo začervenání, ale pupínek se již nerozrostl.
Dávám tedy 4 z 5

Tyčinka od Oriflame velice rychle zapůsobila na malé pupínky, které nedostaly možnost se rozrůst, dokonce trochu působila i na pupínky větší. S těmi si sice neporadila sama, ale na přeléčení měla velký vliv. Vysušení postiženého místa bylo dle mého názoru rychlejší a účinnější, než u tyčinky e.l.f. cosmetics.
Dávám tedy 5 z 5

V tomto kole tedy vítězí tyčinka od Oriflame!


KOLO 3
V tomto kole hodnotíme vůni, konzistenci a obal výrobku.

Tyčinka od e.l.f cosmetics je průhledná tekutina s mírnou vůní tea tree oil, nanáší se za pomocí plastové kuličky. Občas se stane, že se kulička zadrhne a musí se posunout prstem, velikost tyčinky je ale příjemná a jde dobře do ruky.
Dávám 4,5 z 5.

Tyčinka od Oriflame je světlounce zelená tekutina s mnohem silnější koncentrací tea tree oil, nanáší se za pomocí měkké houbičky na vrcholu tyčinky. Nevýhodou této houbičky je fakt, že pokud si chcete postižené místo desinfikovat, mohou se na houbičce udržovat zbytky zaníceného místa a vy si je poté můžete roznést na další místa. Tyčinka je stejně silná jako od e.l.f cosmetics, jen trochu delší, práce s ní je bezproblémová.
Dávám 4 z 5.

A vítězem tohoto kola se tak stává o kousek tyčinka od e.l.f. cosmetics!

FINÁLE

Oba bojovníci utrpěli nějaká zranění, ale v součtu můžeme říct, že jsou oba dobří. Používala jsem tyto tyčinky cca 3 týdny zrovna v době, kdy se mi na obličeji udělalo pár malinkých a větších pupínků, tyčinky jsem tak střídala a pozorovala účinky. Sama osobně dávám přednost tyčince od Oriflame, protože mi přišla příjemnější na používání, ale moc se mi u ní nelíbí ta houbička, na které se opravdu mohou uchytit částečky z pupínků a můžete si to roznášet dál. 

Suma sumárum: dle výsledků jednotlivých kol je vítězem tyčinka od firmy e.l.f. cosmetics , ale mohu s čistým srdcem doporučit i tyčinku od Oriflame, záleží na vašich preferencích co se aplikace týče.


Líbí se vám tento způsob recenzí? O jakých výrobcích byste si rádi přečetli příště?

5 komentářů :

  1. Tak tento souboj se mi velmi líbil. Myslím si, že podle kola 2. si zakoupím spíše oriflame, ikdyž se do ní musí více investovat:) Jinak chtěla bych pochválit výborný nápad. Holt, pro krásu se musí trpět:)
    Amelie

    OdpovědětVymazat
  2. Originální recenze, určitě v tom pokračuj :))

    OdpovědětVymazat
  3. Super porovnání! Já bych se taky přiklonila k e.l.f.(u):-)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě skvělý nápad, porovnávat stejné výrobky od různých firem. Jen tak dál... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem o té z oriflamu hodně slyšela a prý je dobrá...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)