12. července 2013

Mé letní tipy na líčení a péči o pleť

Krásné ráno!
Tento týden jsem na dovolené v Západních Čechách, takže tento článek je předchystaný, ale perfektně se hodí do tohoto letního období. I když se Česká Republika nachází v mírném podnebném pásu a papírově bychom tak neměli u nás zažívat tropické letní dny, ovšem všichni moc dobře víme, že realita je trochu jiná a tak se vám mohou tyto rady hodit i když nejedete nikam do Středomoří nebo do jiných zemí blíže rovníku :)
zdroj: http://www.fashionspassion.com

Rada č. 1: Hydratovat a chránit


Tato rada je jednoduchá a nikterak novátorská, ale věřím tomu, že mnoho z nás (ano, i já to občas flákám) během léta na pleť malinko zapomíná a nedodává ji tu dostatečnou péči, kterou si zaslouží. Takže znovu po milionkráté - nezapomínejte před odchodem z domu dodat pleti dostatečnou hydrataci - třeba nanést hydratační denní krém a nikdy nezapomínejte na opalovací krémy - nejen na tělo, ale i pleť. Mnoho kosmetických přípravků na pleť určených na den již v sobě SPF ochranu mají a stávají se tak velmi dobrými pomocníky - vy tak nemusíte myslet na ochranný faktor a hydrataci zvlášť ;)

Rada č. 2 - Vyhněte se olejům


Pleť sice přes léto potřebuje dostatečně hydratovat, ale doporučuji se vyhnout výrobkům s obsahem olejů a to z jedno důvodu - při vyšších teplotách se budete mnohem více potit v oblasti obličeje, budete se lesknout a make-up ani korektor nevydrží. Zvlášť pokud máte smíšenou až mastnou pleť. Takže až si půjdete koupit letní denní krém nebo primer pod make-up, koukněte zda obsahuje oleje, abyste si mohly líčení a perfektní pleť užívat bez problémů celý den.

Rada č. 3 - Korektor místo make-upu


Rozhodně doporučuji (a sama to tak v létě dělám) během těch nejteplejších dnů v létě místo podkladového krému použít jen korektor. Korektor naneste na místa, která potřebujete zamaskovat - kruhy pod očima, různé pupínky a nežádoucí začervenání, např. kolem nosu - za pomocí klasického štětce na make-up korektor rozetřete, lehce zapudrujte pro lepší výdrž a voalá, pleť je připravena na letní den. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že takto nalíčená pleť vydrží v léte mnohem déle bezchybná, nemusíte se obávat roztékání či nepřirozeného vzhledu ke konci dne a přitom se můžete stále cítit "bezpečně" se zakrytými nedostatky.

Rada č. 4 - Méně je více


Dle mého názoru nemá smysl se v létě v horkých dnech mořit se složitým líčením a pak se celý den bát toho, že se vám to a to rozteče nebo obtiskne. Sama v létě volím jedině přirozené líčení, které jen jemně zvýrazní vaše přednosti. Na den není třeba tvořit složité barevné líčení, to se bude hodit na party. Řasenku nenanášejte v několika silných vrstvách, ale zvolte jednu jemnou vrstvu, nejlépe voděodolnou řasenku (ale opět nepřehánějte množství vrstev). Zkuste udělat si oční linky místo tradičních kohl tužek za pomocí očních stínů, které jsou v létě odolnější (nebo použijte voděodolnou tužku). Na rty místo lepivých lesků zkuste použít tónovaný balzám (nezapomeňte na SPF), na který se během větrnějších dnů nebudou vlasy lepit.

Rada č. 5 - Nezbytní pomocníci

A jako poslední jsem si připravila malý seznam věcí, které jsou pro mě osobně malí letní záchranáři:
- vlhčené ubrousky
- zmatňující papírky
- tónovaný balzám na rty s SPF
- Fenistil (nebo jiný přípravek na ošetření kousnutí od hmyzu)
- kuličkový deodorant/antiperspirant
- osvěžující minerální voda ve spreji či růžová voda pro okamžité osvěžení pleti

Doufám, že vám budou alespoň některé mé rady k užitku a nezapomeňte, že se velice ráda dozvím VAŠE tipy na léto ;o)

P.S. - po návratu z dovolené plánuji článek na téma "Co je v mé cestovní kosmetické tašce" ;o)

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)