23. září 2013

Make-up trendy: podzim/zima 2013

Krásné ráno!
Vzhledem k tomu, že je dnes 23. září a tudíž už oficiálně podzim, nebude možná na škodu kouknout se na módní přehlídky, jakže si světoví návrháři a jejich make-up artisté představují podzim a zimu v oblasti líčení. Samozřejmě berte to jako inspiraci a ne přísný řád, podle kterého se musíte řídit - však na líčení je krásná právě ta svoboda ;)
zdroj
Trendů je pro letošní podzim/zimu celkem dost, vybrala jsem proto pro vás takové, které mě osobně zaujaly a byly použitelné i pro nás, normální ženy a dívky :)

1) Silné a přírodní obočí



- Tento trend se drží už poměrně dlouho, nejsem si 100% jistá, ale od jara letošního roku určitě. Já jsem pro, není nic horšího, než pěkná slečna/paní s kompletně vytrhaným obočím - obočí je jako rám obrazu a je tudíž nezbytné k tomu, jaký výraz má naše tvář. Proto pokud máte to štěstí a od přírody máte husté obočí, skočte si jen párkrát za měsíc ke kosmetičce k úpravě tvaru (pokud si na to netroufáte samy) a buďte na ně hrdá :)

2) Kočičí oči




- Ať už se rozhodnete pro klasické černé, hodně široké či jen jemnější, neuděláte chybu - na přehlídkových molech byly k vidění jak velice výrazné, tak barevné a jemnější varianty oblíbených kočičích očí. Kočičí oči na den bych doporučila spíše za pomocí očních stínů a tužek, které lehce rozmažete, na večer si pak můžete dovolit i silné výrazné za pomocí gelových nebo tekutých linek.

3) Oranžové a měděné oční stíny



- Tato barva nesluší pravda každému, ale k podzimu rozhodně patří. Nejvíce bude slušet majitelkám hnědých, zelených i některým odstínům šedých očí. Zkusit je však můžete ať už máte oči jakékoliv, jde hodně o podtón a odstín vybrané oranžové či měděné. Pozor ale na nechtěný vzhled "ubrečených" nebo podrážděných očí, to občas oranžové odstíny mohou dělat.

4) Tmavé rty





- Tmavé odstíny rtěnky v barevné škále ostružiny a fialové se vrací snad každý podzim. Je to celkem typický trend konce roku a pokud použijete odstín se studeným podtónem, opticky vám vybělí zuby :) I na přehlídkových molech bylo viditelné nepsané pravidlo líčení - výrazné rty = jemnější líčení zbytku obličeje. Nemusíte se tím řídit, ale je dobré dát důraz jen na jeden aspekt vašeho líčení, v tomto případě precizně nalíčených rtů.

5) Glitrové stíny a linky


- Tento trend jsem zařadila až nakonec z toho důvodu, že je opravdu jen pro odvážné :) Glitrové oční stíny jsou velmi výrazným prvkem líčení a doporučuji ho zkusit na večerní party nebo, pokud je vytvořeno elegantně, na nadcházející plesy. Opět si všimněte toho, že zbytek obličeje je velmi tlumený tak, aby oči hrály prim.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)