2. listopadu 2014

Recenze výrobků z e-shopu Dr. Popov

Krásnou listopadovou neděli!

Nedávno jsem dostala možnost vyzkoušet několik výrobků z e-shopu Dr. Popov a napsat na ně recenzi. Jelikož se jedná vesměs o bylinné čaje, masti, přírodní kosmetiku, aromaterapii a různé speciality, ráda jsem využila této možnosti a vybrala si výrobky na vyzkoušení, přesněji sypaný ovocný čaj, zelený čaj s vanilkovou příchutí, sušená semena Goji a semínka Chia Vita. Chcete-li vědět něco více o jakémkoliv z nich, čtěte dál :)

Začnu nejdříve čaji. Jakmile spadnou teploty kolem 10°C, hned sahám po čajích a spotřeba u nás doma se tak náhle ztrojnásobí :) Ne že bych jinak čaje nepila, ale mám tak nějak spojeno pití dobrého teplého čaje při sledování televize doma zachumlaná v dece.


První z čajů je Ovocný čaj Bora-Bora, což je sypaný ovocný čaj s exotickou příchutí. Zaujalo mě složení, kde najdete rybíz, semínka ibišku, ale i papáju a malinu. Po vytažení z krabičky jsem byla nadšená, všechny ty jednotlivé kousky a květy chrpy dávají dohromady moc krásnou podívanou a co teprve ta vůně... Čaj dle mého gusta. Dávám si jednu lžičku do sítka, přeliji vroucí vodou a nechám cca 5 až 10 minut louhovat. Čaj je přirozeně sladký, takže já bych ho rozhodně "nekazila" cukrem nebo medem, ale každý může popřípadě dle chuti dosladit.

Čaj se hodí na každodenní pití jak během dne, tak i navečer.

Obsah: 100 g
Cena: 83,- Kč




Druhým čajem v mém výběru je zelený čaj aromatizovaný vanilkou. Jedná se o pravý čínský zelený čaj, takže předpokládám, že bude kvalitní. Zelené čaje občas bývají dost hořké, zvlášť, když jste jako já, a zapomenete ho louhovat víc jak 2 minuty :) Ačkoliv je na obalu uvedena doba louhování 2 - 3 minuty, já jsem ho tam nechala jen asi minutu a půl a byl dle mého gusta. Čaj je hodně navoněný vanilkou, takže se vám krásně provoní celý byt a chuť je na zelený čaj dost neobvyklá, je takový jemnější. Rozhodně bych ho doporučila někomu, kdo není na klasický zelený čaj zvyklý nebo mu připadá moc hořký.

Obsah: 100 g
Cena: 80,- Kč




Třetí výrobkem jsou sušené plody Kustovnice čínské či-li Goji. Už jsem měla možnost v minulosti pár semínek ochutnat a byla jsem nadšená. Goji obsahuje velké množství tělu prospěšných látek včetně antioxidantů. Chutná sladko-kysele a semínka jsou více usušená než klasické rozinky. Můžete je dlabat jen tak, přidat do pečení místo rozinek nebo si z nich udělat čaj.

Obsah: 100 g
Cena: 45,- Kč





A poslední výrobek mi vybrali přímo z e-shopu Dr. Popov. Bylo to pro mě překvapení, jelikož jsem nevěděla, který výrobek mi přidali do balíčku. Jedná se o Chia Vita, maličká semínka šalvěje hispánského. Jelikož nejsem odborník, raději vám okopíruji popis přímo z e-shopu, kde si můžete pěkně přečíst všechna pozitiva tohoto doplňku stravy. Osobně jsem ho ještě nezkusila, ale při sledování Youtube videí jsem už na tyto semínka narazila, kdy se je přidávali do salátů nebo smoothie.

Obsah: 200 g
Cena: 195,- Kč

Popis z e-shopu:
Chia Vita je vynikající zdroj omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin - obsahuje 100 % doporučené denní dávky.
Chia Vita obsahuje kyselinu linolovou (LA) a alfa-linolenovou (ALA), které přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Příznivého účinku se dosáhne při přísunu 10 g LA a 2 g ALA denně. 
Chia Vita má vysoký obsah rostlinných bílkovin, které přispívají k růstu a udržení svalohé hmoty a k udržení zdravého stavu kostí. Je bohatá na hořčík, který přispívá ke snížení únavy a vyčerpání a také ke zdravé činnosti nervové soustavy. 
Chia Vita obsahuje i další důležité minerály (železo, zinek, fosfor) a působí jako výborný zdroj pro doplnění energie! 
Chia Vita je potravina nového typu (Novel food).
Chia Vita je v praktickém, uzavíratelném obale. Součástí je i odměrka pro snadnější odměření potřebného množství chia semínek. 
Chia Vita je doplněk stravy. 






Takže já děkuji e-shopu Dr. Popov za tuto úžasnou možnost vyzkoušet kvalitní výrobky, ráda se vrátím zakoupit si minimálně nějaké vonné oleje do aromalampy a možná se nechám zlákat na nějaký sypaný čaj, když mám dobrou zkušenost.


3 komentáře :

  1. Úžasný výběr, všechno mě zaujalo. Jsem hodně čajíčková a ty čaje mě hodně lákají. Kustovnici jsem si několikrát koupila a je opravdu chuťově zvláštní a moc dobrá a moc mě potěšilo, že tato je nesířená... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dr. Popov dělá super věcičky. Já mám ráda jeho Migrenol, který musím mít vždy po ruce. :)
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za recenze, chia jím pravidelně hlavně ve smoothie receptech :) kombinace mléko + banán + chia a rozmixovat to, to je prostě geniální :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)