Krásné ráno!
Dnes se podíváme pod pokličku a uvaříme si hustou a krémovou brokolicovou polévku, vhodnou klidně jako nedělní ;) Původní recept jsem našla tuším před dlouhou dobou na internetu, ale dnes vám ukážu svůj recept s malým vylepšením za pomocí mrkve ;) Tak si nachystejte chuťové pohárky a pokračujte dál...
Co budeme potřebovat:
- 1 balení brokolice
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- troška oleje
- 2 mrkve
- 2 až 4 brambory
- bujón nebo vývar
- smetana
- sůl a pepř
Jak na to:
V rychlovarné konvici ohřejeme 1 litr vody a zalijeme bujón. Dobře promícháme tak, aby se bujón celý rozpustil. Pokud máte hotový vývar, tento krok samozřejmě přeskočíte ;)
Nakrájíme si cibuli a osmahneme ji v hrnci na troše oleje, dokud nezesklovatí.
Nakrájíme česnek na maličké kousky (nebo ho můžete rozmačkat mačkadlem na česnek nebo i nastrouhat, záleží na vás) a dodáme k cibuli.
Nakrájíme si zbytek surovin na přibližně stejné kousky - brambory, mrkve i samotnou brokolici.
Všechnu nakrájenou zeleninu dáme do hrnce k cibuli a česneku a chvíli necháme restovat.
Zalijeme vývarem a necháme vařit pod pokličkou na středím ohni, dokud není všechna zelenina měkká.
Sundáme hrnec z plotny a necháme polévku chvíli vychladnout, abychom se nepopálili, když ji budeme mixovat tyčovým mixérem. Rozmixujeme všechny kousky zeleniny a přidáme smetanu, polévka se tak zahustí a zjemní.
A máme hotovo, můžeme ještě na polévku nalít trošku smetany na ozdobu a samozřejmě doplnit opečenými krutony z chleba ;)
Přeji dobrou chuť!
Bujón ne :-( Pokud není od Alnatury, tak hnus, akorát zkazí chuť a zdraví :-(
OdpovědětVymazatA to sypání - není trochu rakovinné? :-D :-D Takhle černé bych to teda nejedla :-D
Bujón je jen varianta pro ty, co nemají doma maso a kosti na domácí vývar, nikomu ho nenutím ;) A to sypání doopravdy tak černé není, to dělá ten filtr při následné úpravě fotek ;)
Vymazat