15. března 2015

Cizrnový Hummus

Krásné ráno!

Dnes jsem si připravila vynikající dobrotu, kterou máte hned hotovou, nestojí moc peněz a nasytí vás víc, než byste čekali. Je to cizrnový hummus, nebo-li pasta z cizrny, olivového oleje a česneku. Název vás může, stejně jako mého muže, odrazovat od zkoušky, ale věřte mi, je to lahůdka. Vhodné jako zdravá svačinka třeba k chlebu nebo netradičně k hranolkům nakrájeným z mrkve. Cizrna je trochu opomíjená luštěnina plná vitamínů a vynikajících látek prospěšných pro náš organizmus, tak se jí nebojte a zkuste tento super-rychlý a jednoduchý recept ;)




Co budeme potřebovat:
- plechovku cizrny (nebo si ji můžete uvařit)
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř



Jak na to:

Cizrnu zcedíme a mixérem rozmixujeme na hustou pastu.


Přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř dle chuti a mixujeme dál. Postupně přidáváme olej tak, aby byla pasta pěkně jemná (jsou to cca 2 polévkové lžíce).

A je hotovo, hummus můžeme podávat, jak jsem již psala, je vynikající s opečeným chlebem, zeleninou nebo plackou.





Už jste někdy cizrnový hummus zkusili? A co cizrnu jako takovou, máte nějaké oblíbené recepty?


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)