29. března 2015

Spotřebovaná kosmetika - část 2/3

Krásné ráno!

Dnes druhá část velkého článku o spotřebované kosmetice a prázdných obalů. Podíváme se spolu na druhou kategorii a tu jsem nazvala Péče o vlasy, nehty a zuby.



Kategorie 2: Péče o vlasy, zuby a nehty



Oriflame hairX sérum proti lupům


Toto sérum mohu doporučit všem, kteří trpí na lupy. Není to žádný zázrak, který vám slíbí, že odstraní lupy hned po prvním použití, nicméně pokud vydržíte a budete ho používat 1x denně cca měsíc, určitě si změny k lepšímu všimnete. Voní mentolově a na pokožce hlavy trochu studí. Po zaschnutí ale nezanechá vlasy mastné ani slepené, stačí nechat sérum zaschnout a vlasy pročesat.

Jako nevýhodu bych viděla cenu, která bez akce může být pro někoho zbytečně vysoká.



Essence quick & easy odlakovač nehtů s houbičkou


O tomto odlakovači jsem psala už několikrát, určitě jste tak o něm četli :) Moc se mi líbí ten princip, odlakovač vás bez problémů zbaví všech druhů laků, dokonce i s glitterovým si poradí. Nevýhodou je to, že nemáte přesně přehled o tom, kolik odlakovače ještě v houbičce je. Ale naopak výhodou je to, že si nemusíte po vyprchání odlakovače hned kupovat novou krabičku, ale stačí koupit jakýkoliv odlakovač a jednoduše ho dovnitř nalít :) Časem se však houbička začne drolit, pak už doporučuji odlakovač vyměnit :)



Cien odlakovač na nehty (bez acetonu)


Levný a dostupný odlakovač značky Cien, kterou naleznete v supermarketech Lidl. Líbí se mi balení, kdy má lahvička nahoře pumpičku, na kterou položíte tamponek a párkrát zmáčnete. Odlakovač se dostane na tamponek a vy si můžete odlakovat nehty. Výhodou je jistě nízká cena, účinnost je dobrá, na glitterové laky to sice nejde jednoduše, ale to jsem od tohoto odlakovače ani nečekala.




Amica suchý šampon


Tento suchý šampon jsem měla doma už nějaký ten pátek, koupila jsem ho před lety, když jsem potřebovala suchý šampon a žádný jiný nebyl dostupný. Bohužel rozhodně ho nemohu doporučit a určitě si ho už nekoupím, šampon nehezky voní, vlasy nijak extra neodmastí a zanechává vlasy bílé, což není dobré. Osobně upřednostňuji suché šampony ve spreji.




Schwarzkopf BlondMe maska na vlasy


Vzoreček jsem dostala v posledním Ladyboxu a ačkoliv jsem si nebyla úplně jistá, jak ho použiji, jelikož nemám blond vlasy, nakonec jsem masce dala šanci. A byla jsem nadšená. Ano, určitě je maska plná silikonů a podobných chemických mňamin, nicméně moje vlasy byly jako hedvábí... Opravdu mohu doporučit i pro brunety :)



Oriflame hairX suchý šampon ve spreji


Jak jsem psala v popisu suchého šamponu ve formě prášku, upřednostňuji tuto variantu ve spreji. Šampon nezanechává vlasy bílé, funguje dobře, vlasy odmastí a ani je nemusíte pročesávat. Jednou nevýhodou je docela nepříjemný pach, který vydává sprej, dala bych přednost mechanickému rozprašovači, kdyby to šlo. Aplikovat si ho mohu jen venku, protože jinak bych se u toho udusila. A druhou nevýhodu vidím v tom, že sprej se docela brzy vyplýtvá.



Oriflame Optifresh Herbal bělící pasta


Tato pasta nebyla vůbec špatná, pěkně voní, má příjemnou chuť a svoji práci udělá. Nicméně jsem si nevšimla, že by mi nějak extra vybělila zuby, spíš jsem ji brala jako normální pastu, bělící účinek není znát. A rozhodně je poměrně drahá v porovnání s jinými zavedenými značkami past na zuby.




Oriflame Optifresh kartáček na zuby


Kartáček jsem si koupila v akci za 39,- Kč prakticky proto, že jsem už potřebovala nový a nechtělo se mi do drogerie :) Nejsem žádný velký odborník na kartáčky na zuby, takže asi nebudu moc dobrý hodnotitel, já jsem celkem nenáročná, co se zubní hygieny týče a kartáčky vybírám spíš podle ceny. Tento by měl být střední tvrdosti a byla jsem s ním spokojená, ale ani to není žádná bomba, z které bych byla omráčená. Momentálně používám jejich měkký kartáček a ten mi upřímně vyhovuje trochu více, je prostě jemnější k dásním :)



Oriflame hairX zimní ochranná péče na vlasy


Kupovala jsem ho v dobré víře s tím, že se budu o své vlasy na zimu více starat. Nicméně jak si můžete všimnout na fotkách, moc jsem ho nevypotřebovala. Není vyloženě špatný, pěkně voní a díky mechanickému rozprašovači ani nepáchne chemikáliemi, ale obsahuje spoustu chemických složek a vlasy jsem po jeho použití měla takové těžké a zplihlé. Předpokládám, že to má být ten efekt proti elektrizujícím vlasům, ale moc mi to nevyhovovalo. Takže tento výrobek moc doporučit nemohu.




Facelle intim vlhčené ubrousky na intimní hygienu


Nezbytný pomocník pro cestování. Rozhodně doporučuji koupit si balíček pro každou ženu a dívku, která kamkoliv cestuje, ať už vlakem, autem, letadlem nebo pěšky. Pokud nemáte po ruce vodu a mýdlo, toaletní papír nebo se prostě jen cítíte nesvá, tyto vlhčené ubrousky vám pomohou. Myslím si, že nemá smysl utrácet za ně spoustu peněz, takže klidně tyto z drogerie Rossmann budou stačit.



A to je pro dnešek vše, ve středu se podíváme na poslední část s výrobky pleťové péče.

2 komentáře :

  1. Sdílím tvé nadšení z masky na vlasy blond me. Taky jsem ji vyzkoušela a je suprová. Mám blond vlasy a hezky mi to i barvu oživilo.

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip na tu masku na vlasy. Já teď hledám nějakou fajn a vzhledem k tomu, že mi přes zimu moje blond docela ztmavla, mohla by být pro mě ideální volba.

    Maru Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)