3. června 2015

30 kosmetických chyb, které všichni děláme

Krásné ráno!

Dnes se koukneme na 30 kosmetických chyb, kterých se všichni dopouštíme. Nikdo není dokonalý a sama jsem vinna několika z nich, takže si můžeme společně sáhnout do svědomí a kouknout se, jak se polepšit :)


Špatný odstín podkladového krému

- Napravit to můžete tak, že si vyberete dva nejbližší odstíny, nanesete je na čelist a vyjdete na přirozené světlo - poté se koukněte do zrcadla a vyberte ten, který vám připadá přirozenější. Samozřejmě také můžete koupit oba a smíchat je, abyste dosáhli perfektního odstínu.



Nanášení make-upu na suchou pleť

- Odborníci doporučují jednou za týden používat peeling a před samotným make-upem nanést hydratační krém nebo podkladovou bázi.



Špatný odstín tvářenky

- Tvářenka by měla být v odstínu jako je vaše přirozené začervenání, nebo pokud máte výrazné rty, tvářenku použijte ze stejné barevné rodiny.



Příliš mnoho bronzeru

- Místo používání bronzeru na celý obličej dosáhnete přirozeného vzhledu jemného nanesení na čelo, nos a bradu - tedy na vystouplá místa na obličeji, kam přirozeně letní slunce dopadá nejvíce a opálí je.



Nečištění kosmetických štětců 

- Špinavé štětce a houbičky vám nikdy nedodají čerstvý a pěkný vzhled, naopak vám velmi jednoduše přivedou víc ucpaných pór a akné.



Nevyměňování kosmetiky dle sezón         

- Na jaře a létě se vyplatí vyměnit hutné krémy za ty gelové a tekutý make-up za voděodolné produkty, které se v teple nerozpouští.



Celoroční nošení stejného podkladového krému

- Prakticky stejný případ jako u předchozího bodu, jen s tím bonusem, že v létě a zimě může být odstín vaší pleti o hodně jiný a pokud budete používat pořád stejný odstín, budete buď v létě vypadat jako smrtka, nebo v zimě jako oranžová brambora.



Testování odstínu podkladového krému na špatných místech

- Často se testery používají na hřbetu ruky, ale zkuste si dát hřbet ruky vedle nenalíčeného obličeje a uvidíte ten rozdíl. Podkladový krém vždy testujte na vaší čelisti a zkontrolujte na přirozeném světle.



Netestování make-upu před koupí

- Rifle si také nekoupíte jen pohledem, ale zkusíte si je. Stejné je to i s make-upem, nikdy nevíte, jak vypadá produkt na kůži, často například oční stíny jsou krásné v kelímku, ale na očním víčku jsou nevýrazné.



Zapomínání na primer

- Je to možná otravný krok navíc, ale vyplatí se - líčení vydrží déle krásné, nerozteče se a často je i výraznější a barevnější. Pleť navíc získá živiny a hydrataci navíc.



Špatný odstín korektoru

- Často si myslíme, že když si koupíme o dva, tři odstíny světlejší korektor na kruhy pod očima, pomůže to zesvětlit tmavá místa. Ale tak to bohužel nefunguje, takto jen přitáhneme na kruhy pod očima víc pozornosti, protože budou svítit na sto honů. Lepší je koupit si korektor zabarvený do meruňkové, který opticky modré a fialové kruhy zamaskuje.



Příliš mnoho pudru

- Pokud během dne začne být vaše pokožka lesklá, je lepší koupit si odmašťující papírky na obličej, které přebytečný olej vsákne, než ho pořád dokola pudrovat a tím vytvářet další a další vrstvy. 



Pudr na špatných místech

- Nemusíte to s pudrem přehánět, je přirozenější pudr jen použít na T zónu (čelo, nos a brada), popřípadě lehce zafixovat korektor pod očima. Tváře v drtivé většině vůbec pudr nepotřebují, naopak lehké odrážení světla působí velmi zdravě a svěže.



Příliš tmavé obočí

- Vyhněte se černé tužky na obočí v případě, že máte černé vlasy. Obočí bývá o jeden, dva odstíny světlejší, než je odstín vašich vlasů.



Roky se držet stejných produktů

- Tento bod zní trochu divně a samozřejmě nikdo nikoho nemůže nutit kupovat další a další výrobky, když mu jeho vyhovují, ale obor vývoje kosmetiky se poměrně rychle vyvíjí a vy tak můžete zjistit, že je na trhu výrobek, který v mnohém předčí "ten váš" a bude vám vyhovovat mnohem více. 



Příliš mnoho make-upu

- Klasika, kterou vidíme kolem sebe snad každý den. Opravdu méně je často více, i pokud máte akné a chcete je zamaskovat, tuha korektoru pupínek spíše zvýrazní než zamaskuje. Každá žena a dívka je krásná a make-up má pomoci vyzdvihnout přirozenou krásu, ne zamaskovat a nahradit obličej maskou.



Oční linky, které nesedí vašemu tvaru očí

- Každý máme jiný tvar očí a ne ke všem se hodí každý tvar linek. Nebojte se zkoušet a zjistit, který tvar vám sedí nejlépe nebo jak ho trochu upravit tak, aby seděl i vám. Například pokud máte oči blízko u sebe, silnější část linek umístěte nad vnější část oka. Naopak pro oči daleko od sebe silnější část bude spíše u vnitřní části oka.
Poznámka: Chystám i velký průvodce očními linkami pro různé tvary očí ;)



Příliš mnoho lesku na rty

- Už není rok 2004, abychom všichni chodili se super-lesklými rty :) Lesk doporučuji aplikovat jen do středu rtů, tím dodáte puse na velikosti a výraznosti. A předtím, než se rozhodnete dát další vrstvu, zkontrolujte si to v zrcátku, zda je to vůbec nutné ;)



Natáčení řas s aplikovanou řasenkou

- Velmi nebezpečná věc, nejdříve použít řasenku a poté teprve řasy natáčet. Řasy se vám tak velice jednoduše polámou a můžete si jich pár i vytrhat.



Přehnaně namalované obočí

- Sice jsou výrazné a husté obočí momentálně v módě, ale dala bych si pozor, jak si svoje obočí domalujete. Ženy s tenkým a řídkým obočím se občas snaží dokreslit a zvýraznit je nevhodně zvoleným odstínem tužky nebo gelu a pak obočí vypadá hrozně nepřirozeně. Zkuste použít světlejší odstín a kontrolujte, zda už obočí nevypadá moc nepřirozeně. Mě momentálně vyhovuje zbarvený gel na obočí, který je zvýrazní, ale zůstanou přirozené.



Špatné konturování obličeje

- Ačkoliv je internet plný návodů, jak na konturování obličeje, občas se najde někdo, kdo stíny nedostatečně rozmaže do ztracena nebo použije špatný odstín nebo špatné umístění. Také bych chtěla dodat, že konturování nemusíte dělat pokaždé, když se líčíte. Nejsme Kim Kardashianová, abychom strávily nad konturováním hodinu a pak vypadaly jako úplně jiný člověk.



Make-up končící okrajem obličeje

- Nezapomeňte štětcem přejet okraj make-upu a rozmazat ho do ztracena i na krk a dekolt. Samozřejmě k tomu pomáhá i používat správný odstín make-upu, protože čím přirozenější bude, tím méně výrazný rozdíl mezi nalíčeným obličejem a nenalíčeným zbytkem těla bude.



Přehnaná tvářenka 

- Také poměrně častá chyba, kdy vidíte ženu/slečnu s tak výraznou tvářenkou, že vypadá jako klaun. Tvářenka se nanáší na vrchol tváří (tzv. jablíčka) a rozmazává se do ztracena směrem k okraji obličeje a spánkům. Dejte si čas s rozmazání, aby tvářenka působila přirozeně. A nezapomínejte - dejte spíše méně a přidávejte, ne naopak ;)



Nošení příliš tmavé konturovací tužky na rty 

- Pokud neděláte retro styl z 90. let, není to tak trendy, jak se může zdát. Konturovací tužka by měla být vždy v barvě rtěnky, pracuje jako ochrana před rozpitím rtěnky a pomáhá k delší výdrži.



Nanášení příliš mnoho řasenky

- Ačkoliv se v poslední době v časopisech a na internetu objevují "trendy spider lashes", nikdy jsem nebyla velkým fandou slepených a přehnaně namalovaných řas.



Nevhodně zvolený odstín očního stínu

- Tady je nejlepší prostě zkoušet a zkoušet, jaké barvy a odstíny vám sluší. Někdy není špatné schválně sáhnout po odstínu, který není normálně vhodný pro náš odstín očí, ale musíte už umět pracovat s výrobky a umět barvu zapracovat s jinými tak, aby nepůsobila nevhodně. Tradičně se uvádí, že bychom měli používat na oči odstíny protikladné s barvou očí, aby se vaše barva očí zvýraznila. Pro modré oči jsou to hnědé a měděné odstíny, pro hnědé oči zase naopak modré, fialové a zelené odstíny.



Příliš mnoho lepidla na umělé řasy

- Vždy doporučuji používat lepidlo, které schne do průhledna, protože s tím černým už musíte mít trochu zkušenost, abyste si lepidlo nenaplácali na celé horní víčko :) Stačí na konec umělé řasy nebo pásek umělých řas nanést jen maličko lepidla a hlavně nechat je cca 30 vteřin zaschnout, aby mohlo vůbec začít lepit. Pokud se pokusíte nalepit si řasy ihned, jednoduše nebudou držet, protože lepidlo potřebuje chvíli, aby mohlo začít lepit.



Aplikace matné rtěnky na suché rty

- Matné rtěnky jsou obecně trochu vysušující a hlavně je na nich všechno vidět. To znamená, že pokud máte rty popraskané nebo suché, rtěnka všechny ty detaily zvýrazní. Doporučuji proto tak jednou do týdne na rty použít peeling (stačí i domácí - lžička cukru a lžička medu) a nezapomínat na výživu v podobě balzámů. I před samotným nalíčením je dobré na rty nanést balzám, než si nalíčíte zbytek obličeje (osobně rty většinou končím), balzám se vpije a vy budete mít nachystané rty na matnou rtěnku.



Unavené oči

- To zní trochu drsně, ale unavené oči dokáží pokazit jakkoliv krásné líčení očí. Ale triků na rozjasnění a probuzení očí je mnoho a nejsou tak složité. Např. použitím světlé tužky na oči do vnitřní strany oka pomůže zbavit se opticky začervenání a projasní oči.



Rtěnka na rtech

- Jedná se o problém hlavně pro nositelky výrazných barev. Řešení je jednoduché - před odchodem z domu vložte do pusy prst a vytáhněte ho, uvidíte, jak kolem něj zůstala přebytečná rtěnka. Také obtisknutí nalíčených rtů na papírový ubrousek stisknutím mezi rty se zbavíte přebytečné rtěnky, která vám může ulpět na zubech.




1 komentář :

  1. Super článek :) Člověk ani neví kolik chyb se dá zvládnout během jednoho líčení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)