29. července 2015

Back To Basics - část 8: Tvářenka a Bronzer

Krásné středeční ráno!

Dnes se podíváme na poměrně specifičtější téma základů líčení a to je tvářenka a bronzer, nebo-li výrobků používající na optické vytvarování a zvýraznění obličeje.



1/ Tvářenka


Tvářenka se používá k vytvoření zdravého vzhledu pleti. Také ji můžete použít jako součást konturování obličeje a opticky tak svůj tvar obličeje lehce poupravit. Tvářenka vlastně navrací přirozenou barvu do obličeje po nanesení podkladového krému, který sice zamaskuje nerovnosti a sjednotí barvu pleti, ale také vytvoří ploché plátno, které potřebuje trochu navrátit přirozenost. Proto se odstíny tvářenky nejčastěji používají v co nejpřirozenějším odstínu, vlastně nejlepší je vybírat odstín podle toho, jakou barvu má vás vlastní obličej při červenání. Tak dosáhnete toho nejlepšího výsledku. 

Tvářenky můžeme najít hned v několika formulích, proto se koukneme, jaké typy si můžete vlastně koupit:

- pudrová – nejčastější formula tvářenky a také ta nejjednodušší pro aplikaci. Pro nanášení se používá štětec.


- gelová – vhodnější pro jemnou pleť bez problémů, aplikace je jednoduchá, ale rozmazání do ztracena už chce trochu praxe. Aplikace je nejjednodušší prsty.

- krémová – vhodná pro suchou pleť, jelikož díky složení zanechává pleť navíc také rozjasněnou a „šťavnatou“. Také se častěji používá v letních obdobích. Aplikovat ji můžete prsty nebo štětcem.

- tvářenka v tužce – vhodné pro normální a suché typy pleti, výhodou je malá velikost. 

Pro jakou tvářenku se rozhodnete vy, záleží čistě jen na vás. 


APLIKACE TVÁŘENKY

- přepudrujte celý obličej po nanesení podkladového krému
- usmějte se a aplikujte produkt na jablíčka tváří (nejvyšší bod tváří)
- rozmažte směrem k linii vlasů a podél vlasů směrem dolů, abyste zjemnili okraje
- stále rozmazávejte, dokud tvářenka nepůsobí přirozeně a nenápadně, nejvíc produktu by mělo zůstat na nejvyšším místě lícních kostí
- doporučuji začít s maličkým množstvím a poté postupně přidávat, pokud budete mít pocit, že jste nenanesli tvářenky dost. Vždy se jednodušeji přidává, než odebírá ;)
Pro nanášení tvářenky můžete použít prsty, houbičku nebo užší precizní štětec, který vám dovolí nanést produkt na správné místo a dostatečně ho rozmazat do ztracena.

RŮZNÉ DRUHY OBLIČEJŮ A JAK NANÉST TVÁŘENKU

S tvářenkou můžete také trochu experimentovat a pokusit se opticky upravit svůj tvar obličeje. Na obrázku níže vidíte rozdíly v aplikaci tvářenky pro různé tvary obličeje. Prakticky jde o to zjemnit ostré úhly a dosáhnout „perfektního“ oválného tvaru.





2/ Bronzer


Bronzer má pomoci pleti k vzhledu zdravé a lehce opálené pleti, také se používá pro dosažení teplého odstínu pleti a v neposlední řadě jako konturovací pomocník, stejně jako tvářenka. Bronzer dokáže pleť krásně oživit a hodí pro každý druh pleti kromě porcelánové či hodně světlounké. Tam působí trochu jako pěst na oko a vypadá jako špína. Také nezapomínejte, že bronzer je určen nejen pro obličej, ale i na krk a dekolt, jinak bude vypadat velmi uměle.

Jak vybrat správný odstín

- bronzery si můžete vybrat v několika podtónech, sami při testování můžete jednoduše zjistit, jaký podtón se hodí zrovna vám. Může to být hnědý, červený, modrý, oranžový nebo žlutý podtón.

Alabastrová pleť (např. Gwyneth Paltrow) – bronzer nepoužívejte, místo něj zvolte růžovou nebo broskvovou tvářenku
Světlá pleť (např. Drew Barrymore) – běžově-hnědá s trochou růžové
Střední pleť (např. Sienna Miller) – hnědo-růžová s opravdu maličkým kouskem oranžové
Středně tmavá pleť (např. Jennifer Lopez) – hnědo-oranžová
Tmavá pleť (např. Vanessa Williams) – hnědo-červená
Velmi tmavá pleť (např. Venus Williams) – hnědo-modrá



APLIKACE BRONZERU
 Aplikace bronzeru: Vlevo - klasická; Vpravo - konturování obličeje. Tmavší části jsou bronzer a světlejší rozjasňovač


Pokud vezmeme správnou aplikaci bronzeru jako takového, nanáší se na vyvýšená místa na obličeji, kam přirozeně dopadá sluneční světlo a opaluje ho nejvíce – to znamená na jablíčka tváří, bradu, nos. Pokud chcete za pomocí bronzeru konturovat, bronzer se nanáší na místa, která chcete prohloubit – např. pod lícní kosti a kolem linie vlasů na čele.

Pro nanášení bronzeru se doporučuje použít větší, ale pevný štětec, který pěkně rozmaže vše do ztracena. Pokud ho používáte na konturaci, tak spíše sáhněte po užším a preciznějším štětci, abyste se dostali pěkně do míst, kam potřebujete.


Při aplikaci pozor, velmi jednoduše se vám může stát, že to přeženete a budete vypadat jako špinavá nebo spálený uhlík. Můj osobní názor je takový, že pokud nemáte min. olivovou pleť (střední až středně tmavou), nemá smysl to s bronzerem přehánět, stačí tvářenka. Nicméně jako ve všech ostatních odvětvích líčení, i zde je vše jen na vás a nikdo vám nemůže nic zakazovat :) Nicméně prosím o střídmost, nejednou jsem potkala slečnu/paní s přehnaným bronzerem nebo tvářenkou a vypadala hrozně. To už je podle mě lepší nepoužít nic, než to pokazit.


Příště se podíváme na líčení pro starší pleť a tím ukončíme naši malou cestu do základů líčení. Pokud byste stáli o určité téma, o kterém byste si chtěli přečíst, jsem otevřena jakýmkoliv nápadům.



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)