9. srpna 2015

Zajíc v krabici - zdravá krabička s jídlem

Krásné ráno!

Dnes jsem si pro vás přichystala trochu specialitku. Jak již jistě víte, již nějaký ten čas odebírám krabičky s různými výrobky, začala jsem s Ladyboxem, což byla krabička s kosmetikou, po jeho zrušení jsem přešla na jídelní krabičky a začala si objednávat brandnooz box. Nedávno jsem však narazila na jinou variantu této služby a to krabičku s jídlem zdravým, veganským, raw či vegetariánským. Hrozně mě to zaujalo, protože poslední dobou se takové věci zajímám a hrozně ráda zkouším nové věci. Tak jsem si objednala jejich červencovou edici a s nadšením čekala. Po rozbalení jsem nebyla zklamaná, čtěte dál, co jsem všechno v červencovém Zajíci v krabici (jak vtipný název :)) našla.



Začněme tedy tím, co to vlastně ten Zajíc v krabici je. Jedná se o zásilkovou službu, kdy si můžete objednat jednotlivě nebo předplatné krabičky plné jídla. Nejde ale jen tak o jakékoliv jídlo, ale o zdravější varianty. Takže je to vhodné pro všechny vyznavače zdravé výživy, zastánce vegetariánství či dokonce i veganství. Podle mého názoru se jedná o hrozně zajímavý a skvělý nápad a rozhodně ho míním podpořit, to je tady důvod, proč píšu tento článek. Krabičku si můžete objednat na webových stránkách zajicvkrabici.cz a můžete si vybrat, zda si koupíte krabičku jen jednu nebo předplatné na 3 měsíce či půl roku. Cena krabičky stojí včetně poštovného 350,-.

Takže krabička došla v papírovém ochranném obalu a po rozbalení na mě čekala takto krásně ozdobená kartonová krabice. Velmi elegantní a přitom jednoduché.



První nakouknutí dovnitř...


Jako každá krabička, i tato obsahuje nezbytný průvodní dopis s popisem všech výrobků uvnitř. Vše je pěkně a detailně popsáno včetně velmi podrobných popisů jednotlivých výrobků, takže průvodní dopis je nakonec na 3 A4 :) Což mi ale vůbec nevadí, protože jsem v krabičce objevila věci, které jsem v životě předtím neviděla, takže jsem rozhodně byla ráda za detailní objasnění a pomoc při vaření a úpravě.


A jdeme k jednotlivých výrobkům:


DÝŇOVÝ KEČUP

Naprosto mě odrovnal, nikdy jsem o dýňovém kečupu předtím neslyšela a ani mě to nenapadlo, přitom to není nic tak nemožného vyrobit. Tento obsahuje (mimo jiné) i koření kari, proto ta barva a také specifická chuť. Mě osobně kečup chutná víc, než klasický rajčatový, manžel jím zas tak nadšený nebyl. Za mě však dostává maximální hodnocení.







KONOPNÝ PROTEIN

Další výrobek je hlavně pro všechny cvičící. Ještě jsem neměla možnost ho vyzkoušet, nicméně předpokládám, že má stejné účinky jako klasický proteinový nápoj, tedy napomáhá regenerovat tělo po svalové zátěži a vypracovat svalovou hmotu. Tento konopný je další variantou pro ty, kteří chtějí zkusit něco nového. V krabičce byl jeho vzorek, který si pro sebe zabral manžel :) Nezkoušela jsem, proto nemohu přesně hodnotit.








TAPIOCA PERLY

Když jsem je poprvé uviděla, neměla jsem absolutně tušení, co s tím. Pak jsem ale začala trochu pátrat a mé nadšení rostlo, jelikož jsem si uvědomila, že z těchto perel se dělá všemi oslavovaný bubble tea. Sama jsem ho ještě neměla, ale nyní si ho můžu udělat i doma. Mimo to se tapioca používá jako puding, kaše, zahušťovadlo do polévek a omáček a také jsem zrovna minulý týden viděla na YT recept na tapiocovou placku s banánem a Nutellou :) Bohužel jsem se k tomu ještě nedostala, takže opět nemohu hodnotit, ale co se nadšení týče, to má hvězd 5 :)







RAW TYČINKA SE ŠVESTKAMI A ČERVENOU ŘEPOU

Nedávno jsem s hrůzou zjistila, kolik cukru je nacpáno v klasických müsli tyčinkách, co se dají koupit v obchodech. A jako na zavolanou byla v krabičce také jedna, ale úplně jiná. Tato tyčinka je z 95% raw, to znamená, že ingredience neprošly tepelnou úpravou (tuším?) nad 60°C a hlavně je z části zeleninová, což byla pro mě hodně velká novinka. Červená řepa se švestkou zní možná jako divná kombinace, nicméně to funguje a je to vynikající! Nemusíte se bát, tyčinka je sladká, obsahuje i oříšky a řepu tam určitě neucítíte. Upřímně - jestli ji někde seženu, hned si je nakoupím místo normálních müsli tyčinek. Můžu mlsat a nemít špatný pocit. A pozor, i mému zarytému masožravci to chutnalo ;)





PUDING MATCHA BE LEPKU

Možná znáte zelený čaj Matcha, což je jeden z těch nejkvalitnějších zelených čajů, které si můžete dát. Má super-zelenou barvu a jakékoliv výrobky z něj taktéž. Tento puding je bez lepku, což je super vzhledem k stále vyššímu počtu lidí alergických právě na lepek. Chuťově je puding trošku zvláštní, člověk si musí zvyknout na poměrně výraznou chuť zeleného čaje. Rozhodně není tak přeslazený jako klasický puding a to jsem ho připravovala přesně podle návodu. Příprava vůbec je úplně stejná jako u klasického pudingu z prášku. Výsledný puding je opravdu super zelený :) Dávám mu 4 z 5 hvězd a to jen kvůli tomu nahořklému ocásku, co má po čaji Matcha a také tomu, že příchuť ananasu jsem nezachytila.






ČERNÉ RÝŽOVÉ NUDLE

Tyto nudle mě naprosto odrovnaly, v životě jsem neviděla černé těstoviny, ačkoliv vím, že existují. Hned jsem musela udělat nějaký oběd, do kterého je dám. Nebyla jsem moc dobrodružná a normálně je udělala místo špaget k boloňské omáčce a byly moc dobré. Při vaření se vám hrůzostrašně dobarví voda do černa, nudle samotné jsou po uvaření spíše hodně tmavě fialové. Jsou rýžové, takže méně chuťově výrazné jako klasické pšeničné, nicméně jsou chutné a příště je zkusím k nějakému vhodnějšímu receptu z asijské kuchyně, kde budou moci více vyniknout. Ale obecně všem doma moc chutnaly.








MLETÁ VANILKA TAHINI

Mletá vanilka, to je zázrak pro každého cukráře, jako jsem já. Tato je jiná než klasická Bourbon, co se prodává, není tolik aromatická, ale chuťově stejně výrazná. Moc se mi líbí, že jako mletá se velmi jednoduše přidává do receptů a máte v nich i ty klasické "černé tečky" jako z lusku. To, že se chuť a vůně nedá srovnat s klasickým vanilkovým aromatem z lahvičky, snad ani nemusím zmiňovat :)



A to jsou všechny výrobky, které v červencové krabičce byly. Osobně jsem byla nadšená ze všech, nejméně mě zaujal asi ten konopný protein, ale to jen proto, že nejsem na žádné proteinové nápoje zvyklá, to není chyba výrobku jako takového. A vítěz? Hmmm, to je těžké, ale asi ta mletá vanilka, jsem prostě v hloubi duše cukrářka a jakékoliv cukrářské pomocníky já miluji :)

Součástí krabičky jsou také kartičky s recepty, které vám mohou být k užitku při vaření a používání ingrediencí obsažených v krabičce. Jídla na fotkách vypadala naprosto úžasně a z druhé strany každé kartičky je podrobný návod a výpis ingrediencí, takže to zvládne každý.


A tady ještě poslední pohled na všechny výrobky z červencové krabičky Zajíc v krabici.



Na závěr bych chtěla dodat, že jsem hrozně ráda, že firmy jako je tato u nás fungují, Nejsem si jistá, ale řekla bych, že nabídka takovýchto služeb u nás ještě trochu pokulhává, zrovna nedávno jsme s manželem probírali, že by se nám moc líbilo objednávat si krabičky s jídlem třeba zahraničním nebo speciálně zaměřeným na určité gastronomické obory jako je třeba cukrářství nebo pivo (to víte, manžel je pivař :)). Vím, že v zahraničí takové služby fungují, kdy si můžete např. objednat japonské cukrovinky a to mi tu u nás trochu chybí. O to víc mám radost z každého takového nového objevu jako je Zajíc v krabici. Přeji hodně spokojených zákazníků a hodně edic Zajíce v krabici! :)

Líbil se vám dnešní článek? Zkoušíte rádi nové věci? Napište mi o jakýchkoliv podobných službách, o kterých víte, chci zkoušet nové a nové věci nejen v oblasti gastronomie ;)

1 komentář :

  1. To vypadá naprosto úžasně :-) My jsme si nedávno také pořizovali takové krabičky řekněmě na jídlo, ale má to ještě tu přidanou hodnotu toho, že jsou vakuové, takže to drží o něco déle o jídlo "čerstvé" než ty krabičky klasické :-) Jestli chcete odkaz, tak vám ho pošlu sem - zde

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)