16. září 2015

20 Fashion tipů pro silnější postavy

Krásné ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila článek na téma blízké mému srdci. Na svém blogu není moc mých fotografií, kde jsem vidět celá a to má svůj důvod :) Nikdy jsem nepatřila mezi hubené slečny a už ve škole jsem byla v sekci "oplácaná šprtka". S mojí postavou zápasím už nějakou dobu, vždycky se dostanu do fáze, kdy bych se nejraději neviděla a pak se zase objeví to krásné období sebevědomí, kdy se na sebe podívám do zrcadla a říkám si: "Je tě sice kus, ale krásnej kus!" :) Kéž by mi ta fáze sebevědomí zůstala napořád, k tomu jsem se bohužel nedopracovala (nebojte, dám vědět, až to přijde :D). Nicméně tím vším jsem chtěla říct, že patřím do skupiny "plus-size", tudíž móda pro mě sice není na prvním místě, ale nemůžu na sebe hodit cokoliv a jít ven s tím, že mi projde i pytel od brambor. Každá žena a dívka s větší konfekční velikostí, pokud chce vypadat pěkně, si musí svoje outfity trochu promýšlet, aby získala právě to sebevědomí a dobrý pocit. Už dávno jsou doby, kdy se každá silnější žena musela schovávat za mega velké halenky a široké kalhoty, dnes je čím dál víc obchodů, kde si nakoupíte krásné kousky a na internetu se můžete nechat inspirovat spoustou silnějších bloggerek. Já bych se dnes chtěla tohoto tématu trochu věnovat a postupně dodávat sobě i vám, mým čtenářům (pokud to vůbec potřebujete), potřebné sebevědomí a takovou tu pomocnou berličku v oblasti módy.



Jelikož nejsem nijak vyškolená ani vzdělaná v oblasti módy, předem upozorňuji, že tipy zde popsané jsou z různých internetových blogů a také z mé vlastní hlavy. Tím bych ráda poprosila každého člověka zběhlého v oboru o trochu shovívavosti při čtení ;)

Za prvé bych se chtěla věnovat tomu nejdůležitějšímu a to je sebevědomí. To je totiž základem každé ženy (a muže samozřejmě) a i když se vám to možná zdá jako trapné a již stokrát opakované, jakákoliv žena je krásnější, když si věří. Když se přestanete zaměřovat na svoje nedostatky a začnete naopak vyzdvihovat svoje přednosti, uvidíte, jak se celkový dojem z vás změní k lepšímu. Například vezmu sama sebe: Mám větší bříško a zadek. To je fakt a je to můj nedostatek. Ale mám krásné dlouhé vlasy, poměrně hubené nohy a velká prsa. To jsou moje přednosti, na které se chci vždy zaměřit místo toho, abych pořád přemýšlela nad tím, že je mi vidět břicho. Samozřejmě tohle se velmi jednoduše řekne a mnohem, mnohem hůře plní. Ale jde to, já jsem na půli cesty a věřím, že každý z vás to zvládne.

Takže se sebevědomím jde ruku v ruce postoj a držení těla. Dnes v době sedavých zaměstnání se naše tělo 8 hodin denně kroutí v nepřirozené poloze u počítače či papírů. Poté se zvedneme a jdeme jako "hulváti" na MHD nebo do obchodu. Nejvíc jsem si všimla špatného držení těla u žen vždycky na svatebních fotografiích nebo na plesech. Žena v nádherných šatech, s krásným líčením i účesem a ona má chuděra vraženou hlavu mezi ramena, kulatá záda a jde jako s kolečkem malty. Zkuste se věnovat denně tak 5 minut tomu, že si stoupnete před zrcadlo a stoupnete si tak, jak se má:

Při správném postoji mají být chodidla a kotníky postaveny na šířku pánve. Chodidla jsou vodorovně s aktivní klenbou na všech třech bodech. Váha je rozložena rovnoměrně na celé chodidlo a kotník je zpevněný. Kolena drží pozici přímo nad kotníky a jsou stabilizovaná. Jsou rovně (žádné X nebo O). Jsme v přirozené pozici, pánev a bederní oblast zad není ani podsazená ani prohnutá. Hýždě jsou mírně zahnuté. Křížová oblast pocitově míří až k temeni hlavy. Ramena a lopatky jsou roztažené do strany, ramena co nejdál od uší (pocit dlouhé šíje), a mírně stažené dozadu a dolů. Brada je mírně zasunutá zpět, pohled očí jde vpřed. Páteř je vytažená až do temene hlavy.
(zdroj: aktin.cz)


Jakmile si osvojíte tento správný postoj, hned na sobě poznáte, že se cítíte mnohem sebevědomější, vyšší a navíc vás dost možná přestanou bolet záda nebo za krkem. I na fotografiích budete vypadat mnohem lépe a tím si dodáte sebevědomí.

Když jsme se dostali přes tyto dva důležité body, můžeme se vrhnout konečně k těm tipům samotným.


  1. Dejte šanci podkolenkám - opticky prodlouží nohy.
     
  2. Neschovávejte se ve velkém volném oblečení - Já vím, že je to nejjednodušší a "nejbezpečnější" volba, ale čím větší si oblečení vezmete, tím větší budete na okolí působit. Stejně je na vás vidět, že nejste hubená, takže nemá smysl svoji velikost ještě zvýrazňovat. Volné oblečení si nechte na doma nebo na cvičení, kde se chcete cítit pohodlně a mít dostatek prostoru.
  3. Podpatky - Stačí jen pár centimetrů a hned vám opticky uberou pár kilo. Ale pozor, neberte to jako fakt, že musíte za každou cenu nosit 11 centimetrové jehly, které jsou nepohodlné a často i nebezpečné. Zvolte raději silnější podpatek nebo klínek, které vám dodají lepší stabilitu a jsou pohodlnější. Navíc - ne každý je na nošení podpatků a tak to berte jen jako možnost, ne nutnost ;)
  4. Zúžit ústřední bod - Když přidáte do outfitu cokoliv, co "rozbije" celkový vzhled - dlouhý náhrdelník, pásek, kabátek, další vrstvu atd., přitáhnete oči a to dodává zeštíhlující efekt.
  5. Nosit vrstvy - obyčejný top vykukující zpod trička opticky rozbije celkový vzhled (viz. bod výše) a také prodlouží střed těla.
  6. Využít pásky - Široké jednotvárné oblečení dodá kila navíc. Ačkoliv mají silnější ženy bříško, ve volném oblečení se tvar těla úplně ztratí. Dodáním pásku tvar zase vrátíte, opět rozbijete celkový vzhled a přitáhnete pohled k pásku. Navíc vám opticky dodá pas, pokud ho nemáte.
  7. Zkuste zastrčit tričko do kalhot/sukně - pomůže vám to dodat pas a pokud jste navíc krátcí, opticky vás to prodlouží.
  8. Asymetrické šaty a sukně dodají výšku.
  9. Pásek přes kardigan dodá sexy vzhled a tvar.
  10. Noste sukně a šaty střihu A či půlkolové a kolové - tyto střihy schovají větší zadeček a zeštíhlí pas.
  11. Nebojte se peplum střihu - ačkoliv to možná zní divně, peplum vám dodá opět optický vzhled přesýpacích hodin - dodá užší pas a rozbije celkový vzhled.
  12. Nedržte se starých pravidel - neukazovat břicho, Žádné horizontální pruhy, žádné vzory, černá zeštíhlí...Nebojte se zkusit všechno a zjistíte, že vám třeba sedí úzké sukně ;)
  13. Nebojte se barev
  14. Používejte doplňky - brýle, čelenky, náušnice, náhrdelníky, prsteny, hodinky atd... výrazný doplněk krásně vyzdvihne celkový vzhled.
  15. Pořiďte si opravdu padnoucí podprsenku - čím větší velikost, tím je obtížnější sehnat opravdu padnoucí spodní prádlo, ale neznamená to, že neexistuje. Nebojte se zajít do pořádného obchodu se spodním prádlem, kde vám personál vybere správnou velikost. Uvidíte, kolik sebevědomí získáte jen dobře padnoucí podprsenkou ;)
  16. Pokud se rozhodnete pro vzory, zkuste různé velikosti - pokud chcete oblast zmenšit, zkuste menší vzor, velkým naopak oblast vyzdvihnete.
    Plus Size Printed Faux-Wrap Dress #plus #size #fashion:
  17. Nemusíte se držet čistě čísel velikostí - oblečení nekupujte bez zkoušení jen na základě "vaší" velikosti. Každý střih a výrobce je odlišný a můžete zjistit, že se pohybujete mezi 2 i 3 velikostmi v závislosti na značce a druhu oblečení.
  18. Vyšší pas pomůže vytvarovat postavu, nebojte se ho zkusit, ať už u kalhot, sukní, či šatů.
  19. Úzké šaty a sukně možná zní divně, ale dobře střižené dokáží vyzdvihnout vaši postavu.
  20. Noste výstřihy do V - určitě máte krásný plný výstřih, tak proč se o něj nepodělit? Ale všeho s mírou ;) Nicméně výstřih odpoutá pozornost od většího bříška a dodá vám sebevědomí.

To by bylo mých 20 tipů pro lepší a sebevědomější oblékání i při nošení větších velikostí. Osobně jsem se při hledání informací dozvěděla spoustu zajímavých věcí a půjdu se podívat po nějakých dobrých blogů plus-size bloggerek. 

Dejte mi vědět, zda znáte nějakou dobrou českou bloggerku, protože mi přijde, že u nás fashion blogy mají jen krásné a hubené slečny :)




Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)