9. září 2015

Rychlý a zdravý oběd: Brokolice se sýrem a citronem

Krásné, již zářijové, ráno!

Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý a rychlý recept na dobrý oběd či teplou večeři. Nepotřebujete k tomu žádný velký kuchařský um, takže se hodí i pro začátečníky ;)



Budete potřebovat:
- 1 brokolici
- strouhaný sýr (dle chuti, v originálním receptu je parmezán)
- 2 citrony
- 4 až 5 stroužků česneku


Jak na to:

1. Brokolici si omyjeme a nakrájíme na jednotlivé kousky, snažte se dělat je všechny více-méně stejně velké, aby se vám stejnoměrně udělaly v troubě.

2. Brokolici v misce smíchejte s polovinou strouhaného sýra, rozmačkaným česnekem a zakapejte šťávou z jednoho citronu. Okořeňte solí a pepřem dle chuti.



3. Směs dejte do malého pekáčku lehce potřeného olejem, aby se brokolice nepřipálila. Mezi jednotlivé kousky brokolice vložte na měsíčky nakrájený citron.

4. Dejte péct na 180°C po dobu cca 20 - 25 minut, dokud není brokolice na povrchu nahnědlá a změklá.


5. Po vytažení z trouby ještě teplou brokolici posypte druhou polovinou strouhaného sýra a nechte ho roztát. Podávejte teplé.




Ačkoliv se to možná zdá jako hrozně málo na oběd, budete překvapeni, jak lahodná a sytá tato brokolice je. Dokonce si troufnu říct, že i tomu, kdo nemá brokolici rád, by v této úpravě mohla chutnat. Z trouby je totiž bohatá, lehce křupavá, krásně barevná a díky citronové šťávě a sýru velmi neobvyklá. Navíc brokolice obsahuje velmi mnoho prospěšných vitamínů a také je velmi bohatým zdrojem proteinů.

Snad jsem vás navnadila a brokolici si takto někdy uděláte, dejte mi vědět, zda ji zkusíte ;)



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)