11. listopadu 2015

Spotřebovaná kosmetika (červenec - říjen)

Krásné ráno!

Vítám vás u dalšího článku kosmetického tématu, dnes se spolu koukneme na moji spotřebovanou pečující a dekorativní kosmetiku za měsíce červenec až říjen. V mém případě totiž nemá smysl dělat podobné články třeba jednou za měsíc, protože prostě toho tolik nespotřebuji :) Nicméně doufám, že se vám bude tento článek líbit a třeba vám pomohu s výběrem nového kosmetického pomocníka ;)



Tak tady je vidět, o čem všem se dnes budeme bavit. Já se pokusím dohledat i původní recenze, když jsem výrobky koupila, abyste mohli porovnat, jak se můj názor na výrobek během používání změnil.



KRÉMY NA RUCE

Oriflame nature secrets: Malina a máta
Figs & Rouge: francouzská vanilka

Z těchto dvou bych si znovu vybrala rozhodně spíše ten od Figs & Rouge. Ne že by byl krém od Oriflame špatný, to vůbec, ale co se týče hydratace je krém s vůní francouzské vanilky mnohem lepší. Oba krémy jsou hustější, takže by měly teoreticky dodávat stejnou péči, nicméně ten od Figs & Rouge je prostě lepší. Však je taky dvojnásobně dražší, že :) Pokud chcete krém na stůl k počítači, abyste si mohli ruce namazat kdykoliv budete chtít, s klidným srdcem si kupte za pár šupů krém od Oriflame. Na sušší ruce a pro sychravé zimní počasí doporučuji spíše krém od Figs & Rouge. 


PEČUJÍCÍ A DENNÍ KRÉMY NA OBLIČEJ/TĚLO

Weleda krém na ruce s heřmánkem
Oriflame true perfection denní krém
Mixa 24 hodinový hydratační krém pro citlivou pleť

Co se krémů na obličej týče, trochu to flákám. Spíše používám krém na noc než denní krém, což je sice lepší než nic, ale rozhodně není dobré chodit bez jakékoliv ochrany pleti během dne. Ale to je vedlejší :) Tyto tři krémy jsem vypotřebovala a tak vám o nich mohu něco málo napsat, když už jsem ani k jednomu z nich nic nenapsala předtím. 

Krém od Weledy jsem získala v rámci dm skaut projektu, kdy se můžete přihlásit k možnosti testovat určitou kosmetiku a pak o ní napsat krátkou recenzi na stránky dm drogerie. Vlastně tento krém byl úplně první, co jsem kdy vyhrála. Je to hodně, opravdu hodně hustý a hutný krém, super hydratační a rozhodně bych ho doporučila spíše suché pleti a na noc. Přes den je na moji pleť moc mastný, trvá mu delší dobu, než se vstřebá do pokožky. Já mám pleť normální až smíšenou, takže nemám zkušenost s jinými typy pleti. Voní krásně bylinkově po heřmánku a po noci s tímto krémem byla moje pleť ráno jako dětská prdýlka :) Můžete ho zakoupit v dm drogerii, patří mezi ty dražší, ale rozhodně se vyplatí.

Denní hydratační krém od Oriflame mě zlákal v jednom katalogu, kdy byl za slušnou cenu a protože jsem zrovna potřebovala denní krém. Když mohu, sáhnu vždy po nějakém hydratačním proto, že mám pocit, že moje pleť chuděra tu hydrataci během dne hodně ocení. Krém je gelový, takže velmi lehký, rychle se vstřebá, zanechává pleť hebkou a hydratovanou. Navíc i krásně voní. Rozhodně ale nechápu, proč normálně stojí 499,- Kč. Ano, opravdu rozjasní a hydratuje pleť, ale to mi dělá i momentálně používaný denní krém od Nivea a ten mě stál 120,- Kč. Takže ano, není to špatný krém, ale rozhodně si ho nekupujte za plnou cenu, raději počkejte na akci ;)

A jako poslední krém od Mixa pro citlivou pleť. Tato firma se plně zaměřuje na velmi citlivou a suchou pleť se sklony k alergiím i kožním problémům, je fajn vidět, že jsou i firmy zaměřující se i na tento typ pleti, protože ačkoliv sama naštěstí takový problém nemám, dokážu si představit, že je to horor snažit se sehnat dobrou kosmetiku, která vás nebude nijak dráždit. Cena této kosmetiky je trochu vyšší, řekla bych tak na úrovni Weledy, nicméně je to velmi příjemný krém bez zbytečné parfemace a jiných složek, které by mohly způsobit reakci, je krásně hydratační (na moji pleť až možná moc, přece jenom nejsem cílová skupina) a příjemný. Rozhodně bych ho doporučila.


TĚLOVÝ PEELING

Avon planet spa: Amazonian Treasures tělový peeling s brazilskou Acai

Pokud už si něco koupit z Avonu, v drtivé většině je to z řady planet spa. Líbí se mi jejich vůně, poměrně široký výběr výrobků i péče. Tentokrát jsem hledala tělový peeling a sáhla jsem po tomto fialovém s kuličkami Acai. Mohu ho doporučit, líbí se mi balení, kdy nemáte žádný problém nabrat si, kolik potřebujete a spotřebujete ho tak do posledního semínka :) Abyste se nelekli při prvním použití, je to opravdu fialový hustý krém, který vás při nanesení na pokožku zabarví do fialova, vypadáte trochu jako fialový šmoula :) Ale nebojte, barva se smyje a zanechá pouze jemnou a provoněnou pokožku. Líbí se mi, že je v krému kromě obrušovacích částeček i opravdové části Acai bobulí. Upřímně mu nemám co vytknout, takže mohu doporučit.


DEODORANT


Tento antiperspirant ve spreji v cestovním balení jsem získala jako součást jarního dm boxu. Sliboval 48 hodinovou ochranu před pocením, což bohužel v mém případě nefungovalo. Ale já se obecně potím víc než jiní lidé, takže žádný antiperspirant ve spreji mi nikdy nefungoval, nemusí to být čistě problém tohoto spreje :) Líbí se mi cestovní balení, protože ho můžete šoupnout do kabelky a kdykoliv máte pocit, že potřebujete trochu svěžesti, můžete ho použít. Osobně ale nejsem velkým zastáncem sprejových deodorantů a antiperspirantů, raději používám tuhé nebo gelové výrobky. Takže bych řekla: Pokud se nepotíte nijak moc, máte rády jemné svěží vůně a jste příznivci sprejových deodorantů, klidně ho  zkuste, není drahý.


 PÉČE O RTY

Keims balzám na rty s červeným čajem a mimosou

Balzámy na rty používám spíše v zimě než v létě, takže i tyto dva nejsou úplně vypotřebované, ale už začaly být trochu "divné" při používání, a tak jsem se jich pro jistotu zbavila. 

Musím bohužel říct, že balzám od keims, ačkoliv je to kvalitní a poměrně drahá značka kosmetiky, mi vůbec neseděl. Co se týče hydratace a ochrany rtů by byl moc dobrý, ale absolutně mi nevyhovovala vůně a konzistence. Bohužel se mi netrefili do vkusu, takže jsem nebyla schopna ho mít na rtech aniž bych se pořád ofrňovala a pak ho stejně otřela do kapesníku :) Nedokážu moc dobře popsat, co mi na balzámu vadilo, ale určitě to byla vůně, navíc jsem ho na rtech pořád cítila jako další vrstvu navíc, což mi normálně jiné balzámy nedělají. Takže bohužel, tento balzám byl zklamání.

Na druhou stranu konopný balzám od české regionální firmy Bio cosmetics, který jsem si zakoupila na místním festivalu jídla, mě příjemně překvapil a zbavovala jsem se ho jenom proto, že jsem ho už měla doma moc dlouho a začal se kazit. Konopné balzámy jsou obecně velmi pečující a kdykoliv jsem měla pocit suchých rtů, po aplikaci se mi rty hned krásně hydratovaly a byly jemné na dotek. Pokud máte možnost koupit si konopný balzám, rozhodně doporučuji, je naprosto skvělý i v zimě.


PODKLADOVÉ KRÉMY


Oba výrobky jsou mými velkými miláčky a upřímně mi bylo líto je vyhodit, ale už byly prázdné :) 

Make-up od Catrice jsem vychvalovala během loňského roku snad asi milionkrát, pokud sháníte dlouhotrvající make-up za slušnou cenu vhodný pro smíšenou i mastnou pleť (neobsahuje totiž olej), sáhněte po tomto. Upřímně když se nad tím tak zamyslím, já vlastně ani nevím, jestli je ještě prodávají, protože jsem ho měla hrozně dlouho :) Krytí tímto podkladovým krémem je střední, na pupínky a větší jizvy budete potřebovat korektor. Ale vydrží celý den krásně. A tuším stál něco pod 200,- Kč, což je super cena.

BB krém od Oriflame jsem zkusila ze zvědavosti a pro ty dny, kdy nemám větší pupínky či nedokonalosti a nebo nemám čas na aplikaci podkladového krému. Nejvíc jsem ho používala během prvních měsíců po porodu, protože mě Johanka nenechala se nalíčit déle, než 5 minut :) Navíc je to jednoduché, ani nepotřebujete štětce, protože nejlepší je nanést krém prsty a vmasírovat. Musíte počítat s tím, že krém je velmi lehký, takže spíše jen sjednotí odstín pleti, nezakryje nedokonalosti. Navíc má vysoký SPF faktor, takže se hodí i v létě.


ŘASENKA A LINKA NA OČI

Oriflame Wonder Intense řasenka

Řasenku jsem si koupila jako bonusový výrobek při objednávání jiné kosmetiky z Oriflame, takže to bylo spíše příjemné překvapení, než promyšlená koupě. Avšak byla jsem spokojená, řasenka má plastový kartáček, je velmi sytě černá a řasy pěkně přirozeně zvýrazní. Jelikož není kartáček moc velký, je vhodná i pro menší a kratší řasy, vím, že často mají ženy problém s těmi jumbo kartáčky a osobně mi to nějakou dobu trvalo, než jsem se s těmi velkými kartáčky naučila pracovat, takže to chápu. Myslím si, že je tato řasenka srovnatelná s podobnými z drogerie.

Oční linky ve fixu jsem momentálně mým nejoblíbenějším způsobem, jak si vytvořit oční linky. Je to super jednoduché, nemusíte mít žádný štěteček navíc a jakmile dostanete do ruky ten grif, je to rychlost. Tento fix od Oriflame jsem koupila i přesto, že jsem ho kdysi už měla a byla jsem dost zklamaná sytostí barvy i výdrží, hrozně rychle vyschla. Tuto fixu jsem měla poměrně dlouho, bohužel jsem ji musela vyřadit z toho důvodu, že špička fixy se začala kroutit a nedržela správný tvar, takže líčení tenkých linek bylo už obtížné. Ale plánuji si ji zakoupit znovu, za poměrně slušnou cenu je to dobrá fixa na oči. Navíc si můžete vybrat ze dvou odstínů - černé a hnědé.


Uff, tak to bylo vše, zabralo mi to mnohem víc času, než jsem si myslela :) Ale doufám, že budete spokojení a že jsem se vyplkala na klávesnici dostatečně na to, abych vám pomohla v potencionálním rozhodováním o koupi. Já se na vás budu těšit zase v neděli, zatím se opatrujte!

1 komentář :

  1. Rasenku od oriflame mam velice moc rada. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za vaše komentáře! :)